Bagedysten: Imponerede med 'forloren hare'

Bagedystdommerne var imponeret over amatørbagernes niveau og benyttede sig af den fredning, de fik, efter at to deltagere forlod kagekonkurrencen i sidste uge

Nej - det er ikke forloren hare - det er en gulerodskage bagt af Laura Aagaard Nielsen i lørdagens udgave af 'Den store Bagedyst'.
Udgivet Opdateret

Smagene sad lige i skabet, og snittene stod snorlige i lørdagens udgave af "Den store bagedyst".

Ingen deltagere faldt igennem som en slatten soufflé, og derfor valgte dommerduoen, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, at lade alle de otte resterende amatørbagere gå videre til næste program.

Den mulighed fik dommerne sidste lørdag, da den 33-årige tatovør Marc Kjær Nielsen måtte udgå med corona efter blot én tur i teltet, og de i samme program sendte 20-årige Harald Greve Højby ud, efter han havde kikset flere udfordringer.

- Det var så i dag, vi valgte at bruge vores fredning, fordi deltagerne faktisk gjorde det rigtigt godt, lød det fra Markus Grigo, der blev suppleret af Katrine Foged Thomsen:

- Vi glæder os til at se dem alle sammen i næste uge.

Sanserne

Sanserne var på programmet i lørdagens udgave af "Den store bagedyst".

I den første udfordring skulle deltagerne kun fokusere på smagen. Her blev der bagt kager med alt fra gin og cayennepeber til parmesanost og earl grey-te i.

Finish og pynt var pakket væk for en stund, for dommerne måtte ikke se kagerne, men skulle smage dem med bind for øjnene.

Udseendet i fokus

I den hemmelige udfordring var det kun udseendet, som var i fokus, da deltagerne skulle mestre sprøjteteknik, så en kage kom til at fremstå som en frugtkurv.

I den allersidste udfordring - mesterværket - skulle bagedystdeltagerne bedrage dommerne med en illusionskage. Altså en kage, der kreeret gennem fantasi, fondant og farver ligner alt andet end en kage.

Der blev blandt andet budt på pizza-, torske- og flæskestegs-lignende kager.

Imponerede med 'forloren hare'

Laura Aagaard Nielsen imponerede især dommerne med sit mesterværk, der lignende en forloren hare, men i virkeligheden gemte på en gulerodskage.

Derfor kunne den 27-årige ingeniør fra Aarhus gå fra program tre med mesterbagertitlen og det dertilhørende forklæde.

Med det om livet kaster hun og alle de resterende syv deltagere sig ud i næste uges tema, som står på chokolade.

"Den store bagedyst" sendes på DR1 lørdag aften klokken 20.00. Afsnittet kan allerede ses på DRTV lørdag morgen.

Den 27-årige aarhusianske ingeniør Laura Aagaard Nielsen er vant til at finde på kreative løsninger i sit job. Det gjorde hun også i lørdagens udgave af 'Den store bagedyst', hvor hun sikrede sig mesterbagertitlen.
Den 27-årige aarhusianske ingeniør Laura Aagaard Nielsen er vant til at finde på kreative løsninger i sit job. Det gjorde hun også i lørdagens udgave af "Den store bagedyst", hvor hun sikrede sig mesterbagertitlen.
Powered by Labrador CMS