Aura: -Jeg blev døbt iført slangeskindsstøvler

Den danske sangerinde blev opdraget med påmindelsen om næstekærlighed og universel rummelighed.

Sangerinden Aura mediterer dagligt. Foto: Camilla Rønde/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Aura blev døbt iført slangeskindsstøvler og tabte sine matchende slangeskindsbriller i døbefonten, da hun bøjede sig fremover for at blive døbt.

Den 32-årige sangerinde, der er aktuel i musikprogrammet “Toppen af poppen”, betegner sig selv som et spirituelt menneske og har været på kursus hos Twin Peaks-skaberen David Lynch.

Her fortæller Aura om sin tro.

Hvilken tro er du opdraget i?

– Peace, love and harmony. Mine forældre er mennesker, som først og fremmest er helt utroligt gavmilde. De tog altid folk til sig og var enormt hjælpsomme og havde en forkærlighed for socialt udsatte grupper. Så jeg er opvokset i et miljø, hvor der var helt vildt meget rummelighed og næstekærlighed. Der var en universel rummelighed.

Hvor vigtig var religion i dit barndomshjem?

– Jeg meldte mig ind i folkekirken, da jeg var 11 og valgte selv at blive døbt. Jeg sang meget i kor og kunne godt lide melodierne i salmerne, og jeg har altid godt kunnet lide at læse i biblen. Til min dåb havde jeg slangeskindsstøvler, en hvid og vild 90’er-kjole og slangeskindsbriller på, som jeg tabte ned i døbefonten. Mine forældre støttede mig og syntes, det var fedt, at jeg tog initiativ.

– Jeg tror, der er forskel på spiritualitet og kristendom. Som med alt andet i livet, tror jeg, at man skal lære sig selv godt at kende, og så skal man finde ud af, hvordan man kan være det bedst mulige menneske – med eller uden religion. Jeg er stadig medlem af folkekirken, men jeg har også været i kloster, hvor jeg lærte ret meget om buddhismen, og jeg har været et ret fantastisk sted på Bali, hvor de havde en kæmpe katedral. Om fredagen var der fredagsbøn for muslimerne, om søndagen var der gudstjeneste for de kristne, og balineserne brugte det også til buddhistiske ceremonier. Det var fascinerende at se, at der kunne være så mange guder under et tag.

Hvad betyder tro for dig i dag?

– Det er at kende sig selv og sine følelsesmæssige impulser. De er med til at skabe ens handlinger og tankemønstre. Jo mere bevidst man som menneske bliver om sin frygt og udfordringer, jo mere kan man forholde sig i ro og håndtere det i stedet for at lade det ride en. At få bevidsthed om sig selv og at turde at lære sig selv at kende er for mig den tro, der har rykket mig mest som menneske.

Hvordan dyrker du din tro?

– Jeg mediterer meget. Det har jeg lært, fordi jeg har haft meningitis en del gange, så jeg har været nødt til det for at heale mig selv hurtigere. Jeg studerede hos David Lynch (filminstruktør, red.) i USA, da jeg boede der. Han har et meditationscenter, og efterfølgende har jeg rejst i hele verden og arbejdet med healere, spirituelle yogier og shamaner. Jeg har virkelig prøvet at lære noget, som virker mystisk, når man kommer fra Norden som viking, men jeg har taget det, som, jeg følte, kunne give mig endnu mere ro og styrke og gøre mig til et større menneske.

Hvornår har du sidst tvivlet på din tro?

– Det tror jeg aldrig, jeg har. Jeg kan se det, og jeg kan mærke det. Det er ikke tro, det er eksistens.

Hvad tror du, der sker, når man dør?

– Jeg aner det ikke, men jeg tror, at vi er i en konstant transformation. At vi er en form for energi, og den energi skal jo et andet sted hen. Men jeg er faktisk heller ikke interesseret i at vide det. Jeg synes, at livet er spændende nok.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS