Amandas kæreste viste sig at være en svindler

Fortællingen om Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus fra "En fremmed flytter ind" er ikke enestående, men fælles for historierne om sådanne svindlere er, at de byder på fascinerende detaljer.

Udgivet Opdateret

Historien om Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus (fra “En fremmed flytter ind”) er historien om en svindler. Det er dog langt fra en enestående historie, og gennem historien har der været mange, der som Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus udgav sig for at være en helt anden end den, de i virkeligheden var.

Nogle danskere har mødt Casper i TV2’s fortælling om ham i programmet “En fremmed flytter ind,” mens andre mødte ham, da Third Ear lavede radiodokumentaren “I et forhold med,” der blev fortalt af Krister Moltzen.

Casper blev dømt for bedrageri

Den korte version af fortællingen er den, at Amanda Kastrup en dag mødte en mand, der kaldte sig for Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus. Hun blev meget forelsket i den mand, hun troede, var arving til en formue, far til en datter og med en fortid med op- og nedture.

TV2 skriver, at manden, der udgav sig for at være Casper, i virkeligheden var en svindler, og at sandheden gik op for Amanda, da hun af sin bank fik at vide, at “Casper” havde lånt store beløb i hendes navn.

Andre svindlere

Bag navnet Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus gemte sig en anden Casper. Amanda meldte ham til politiet, og på den baggrund blev han siden dømt for bedrageri. Du kan få fortællingen om Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus i TV2-udsendelsen, eller ved at lytte til Third Ear.

Gør du det, vil du måske opdage, at der er fællesstræk ved historien om Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus og Frank Abagnale, der blev foreviget af Leonardo DiCaprio i filmen “Catch Me If You Can” fra 2002.

Frank Abagnale udgav sig for at være både pilot, advokat og læge i de seks år, hans karriere som svindler varede. Den startede, da han var blot 15 år gammel og sluttede, da han var 21 og blev idømt en fængselsstraf.

Mads blev sigtet for 37 forhold

I Danmark har der også huseret andre typer, der som Casper, udgav sig for at være en anden, end den de var. En af dem er Mads Dinesen, der i 2014 blev idømt to år og seks måneders fængsel for blandt andet bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk.

Ritzau skrev dengang, at Mads Dinesen var sigtet for 37 forhold, og at sagen kørte som en tilståelsessag, da Mads Dinesen tilstod de fleste af de mange forhold. Sideløbende med livet som svindler havde Mads Dinesen en TV-karriere, hvor han opdtrådte som rigmand, der godt kunne lide at bruge penge på dyre ting.

Newsbreak.dk omtalte derudover en anden person, en mand der er sigtet, men ikke dømt, for en række svindelnumre, i efteråret 2017. Manden udgav sig for at være virksomhedsindehaver, investeringsrådgiver, bodyguard, politibetjent og håndværker, mens han, ifølge sigtelserne, blandt andet svindlede kvinder for anseelige beløb.

Et af ofrene opdagede, at der var blevet oprettet flere bankkonti samti købt måde mobiltelefoner og telefonabonnementer i hendes navn, efter at hun havde inviteret manden ind i sit hjem.

Du kan se “En fremmed flytter ind” mandag aften klokken 20.50.

Kilder: TV2 (En fremmed flytter ind) – Ritzau – Wikipedia 

Powered by Labrador CMS