Alma skal spille sammen med sin kendte far i ny serie

Alma Ekehed Thomsen har været med sin far på filmset, siden hun var helt lille. Nu får hun selv sin debut.

Udgivet Opdateret

Siden hun var helt lille, har hun siddet i en klapstol med høretelefoner på og nysgerrigt overværet sin far indspille scener til film og tv i Danmark og rundt omkring i verden.

Men nu træder 20-årige Alma Ekehed Thomsen, datter af skuespiller Ulrich Thomsen, selv ind foran kameraet.

Debut i “Forhøret”

Hun debuterer som skuespiller i Christoffer Boes nye krimiserie, “Forhøret”, og arbejdet med rollen som kvinden Christina, der bliver fundet død i seriens første afsnit, har kun bekræftet Alma Ekehed Thomsen i, at hendes fars livsbane også skal være hendes.

– Det har været en af de bedste oplevelser i mit liv at spille med i “Forhøret”. Da vi var færdige med at optage, troede jeg faktisk, at jeg ville græde.

– Jeg var så taknemmelig for at have fået lov til at være med, og at det var gået godt. Det har kun bekræftet mig i, at skuespillet skal være mit liv, siger hun.

Far og datter

I “Forhøret” spiller Alma Ekehed Thomsen og Ulrich Thomsen far og datter, og den unge skuespillerinde var glad for at have sin far med til sin debut.

– Det var rigtig hyggeligt at dele mit første projekt med min far, og at vi kunne have det sammen.

– Jeg har været med ham på sidelinjen hele mit liv, så det var rigtig sjovt at være på samme side, hvor vi begge var skuespillere. Det er en varm tanke, når jeg tænker på det, siger Alma Ekehed Thomsen.

Sammen med sin mor og sin lillebror har hun rejst rundt med Ulrich Thomsen på filmset i Danmark og i udlandet, og hun har altid været fascineret af at være på settet.

“Banshee i Pittsburgh”

Hun husker især, da hun som 15-årig var med, da Ulrich Thomsen skulle indspille den amerikanske action tv-serie “Banshee” i Pittsburgh i USA.

– Min mor, lillebror og jeg var fløjet til Pittsburgh for at være sammen med ham og ankom om formiddagen. Han skulle filme en scene, hvor de sætter ild til et hus. Det var en natscene, og jeg havde i forvejen jetlag, men jeg endte med at holde mig vågen i 30 timer bare for at kunne se scenen blive optaget.

– Min mor og min lillebror blev kørt til hotellet, men jeg ville bare se den. Det er et lille bevis på min dedikation og hvor fedt, jeg synes, det er, siger hun og griner.

Startede til drama

Det var i slutningen af folkeskoletiden, at tanken om at blive skuespiller for alvor begyndte at vokse i Alma Ekehed Thomsen, og hun startede til drama.

Hun er nu i gang med sit andet sabbatår efter gymnasiet, og hun er opsat på at gå målrettet efter at blive skuespiller.

– Jeg synes, det er sjovt at sætte sig ind i en karakter og finde den rolle i sig selv. Så nu vil jeg bare klø på, gå til castings, læse manuskripter og lære en hel masse.

– Det er skide svært at komme ind på skuespilskolen, men man lærer også en masse ved at prøve, siger hun.

Far-snak

Alma Ekehed Thomsen har talt meget med sin far om, hvad det indebærer at være i faget.

– Jeg ved, at man skal være klar over, at man kan få modstand i lang tid, før man rigtig bryder igennem.

– Hvis man vil være skuespiller, kan man ikke tage det personligt, hvis man får et afslag. Det er naturligt at få sindssygt mange nej’er, men man skal bare blive ved med at klø på. For hvis man vil det hårdt nok, skal det nok lykkedes.

– Og selv om det er dejligt, at min far kan give mig råd, så lykkedes det i sidste ende kun, hvis jeg selv vil og kan. Jeg skal finde mit eget ståsted, siger hun.

Powered by Labrador CMS