60 år i dag

Larry Mullen har i mere end 40 år som trommeslager i bandet U2 turneret hele verden og lavet et utal af hits. Den 31. oktober fylder han 60 år

Larry Mullen har siden han var 9 år vidst, at han ville spille trommer. Han besluttede sig for at starte et band sammen med en række skolekammerater, der med tiden blev til U2. (Arkivfoto)
Larry Mullen har siden han var 9 år vidst, at han ville spille trommer. Han besluttede sig for at starte et band sammen med en række skolekammerater, der med tiden blev til U2. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Da Larry Mullen var 9 år, samlede han første gang trommestikkerne op og begyndte at tromme.

Hans far ville hellere have, at han blev elektriker. Det har nok ændret sig siden. Larry Mullen har som medlem af bandet U2 siden vundet 22 grammyer og skrevet sig ind i historien som et af verdens bedst sælgende rockbands.

Den taktfaste rygrad bag trommesættet i U2, Larry Mullen, fylder 60 år søndag den 31. oktober.

- Når folk prøvede at lære mig, hvordan jeg skulle spille, gik jeg imod det. Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville spille som alle andre. Jeg ville gøre det på min egen måde, har han tidligere sagt i et interview med trommefabrikanten Yamaha.

Larry Mullen besluttede sig for at starte et band.

Han satte en seddel op på sin skoles opslagstavle, hvor der stod "musikere til band søges".

De interesserede musikere begyndte at spille i køkkenet hos Mullens forældre.

Kaldte sig U2

Efter at have spillet og "jammet" med flere skolekammerater og haft navne som Feedback og The Hype besluttede de fire medlemmer Bono, The Edge, Clayton - og selvfølgelig Mullen - at kalde sig U2.

I starten var det svært for det nye band. De var ikke så gode på deres instrumenter.

- Der var ikke særlig meget, der kørte for os, vi var alle lige talentløse, men vi blev ved med at arbejde og lærte af hinandens fejl og mangler, har han tidligere sagt.

Fordi bandet lærte ved at spille med hinanden i stedet for at lære fra undervisning har de lavet mange sange, der bryder med konventionerne, lyder det fra Mullen.

Larry Mullen havde før bandtiden spillet i et marchband, og den taktfaste marchstil kan stadig spores i hans spillestil og i flere U2-numre.

Står bag stribevis af hits

Med bandet har han blandt andet lavet hits som "Sunday Bloody Sunday", "Pride (In the Name of Love)", "Where the Streets Have No Name", "Zoo Station", "Mysterious Ways" og "City of Blinding Lights".

Larry Mullen har flere gange haft mindre roller i spillefilm. Desuden har han hovedrollen i musikvideoen til hittet "Electrical Storm".

Ud over at spille med U2 har Larry Mullen også samarbejdet med Michael Stipe og Mike Mills fra R.E.M.

Han er sammen med resten af U2 indlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

I 2016 blev han desuden kåret som den 96. bedste trommeslager nogensinde.

Larry Mullen har været kæreste med Ann Acheson i over 40 år.

De har tre børn.

Powered by Labrador CMS