Harry Potter-forfatter: – Jeg kan ikke stoppe med at græde

Et af de første ofre for søndagens blodige massakre på Orlando-natklubben Pulse arbejdede i Harry Potter-forlystelsen i Universal Studios-temaparken, og derfor føler J. K. Rowling et vist bånd til ham.

Den populære J. K. Rowling, der er forfatter til bøgerne om Harry Potter, begræder især et af ofrene for massakren på en natklub i Orlando. Foto: Scanpix (indsat: Luis Vilma Foto: Twitter)
Udgivet Opdateret

Da 29-årige Omar Mateen klokken to natten til søndag (lokal tid) kom ind på natklubben Pulse i Orlando i den amerikanske stat Florida, brød Helvede løs. Bevæbnet med en automat-riffel og et håndvåben skød han vildt omkring sig og dræbte 50 mennesker – sårede lige så mange – på iskold manér.

Længe gik der ikke, før alverdens medier begyndte at rapportere om hændelsen, der efter tre timer endte med, at specialstyrker trængte ind i natklubben og befriede en håndfuld gidsler fra et toilet, mens Mateen blev skudt og dræbt. Navnene på ofrene fra den blodigste skud-massakre i nyere amerikansk tid er så småt begyndt at blive offentliggjort. Et af disse er 22-årige Luis Vielma, og netop ham har den populære forfatter til bøgerne om børne-troldmanden Harry Potter, J. K. Rowling, en form for forbindelse til.

I et hjerteskærende opslag på sin officielle Twitter-profil skriver J. K. Rowling nemlig, at den 22-årige Vielma arbejdede i Universal Studios-temaparken i netop Orlando, hvor han betjente Harry Potter-forlystelsen.

– Luis Vielma arbejdede på Harry Potter-forlystelsen i Universal. Han var 22 år. Jeg kan ikke stoppe med at græde, skriver den verdenskendte forfatter.

Massakre

I alt er 15 af Mateens ofre blevet identificeret for offentligheden. Allerede søndag, mens efterforskning og kaos fortsat hærgede, blev Stanley Almodovar III (23), Luis Omar Ocasio-Capo (20), Juan Ramon Guerrero (22), Edward Sotomayor Jr. (34), Eric Ivan Ortiz-Rivera (36), Peter O. Gonzalez-Cruz (22), Luis S. Vielma (22) og Kimberly Morris (37) bekræftet som blandt de dræbte.

Mandag morgen blev endnu en håndfuld navne tilføjet. Eddie Jamoldroy Justice (30), Darryl Roman Burt II (29), Alejandro Barrios Martinez (21), Deonka Deidra Drayton (32), Anthony Luis Laureanodisla (25), Jean Carlos Mendez Perez (35) og Franky Jimmy Dejesus Velazquez (50) blev også dræbt af den selverklærede og – formentlig – psykisk ustabile Mateen.

Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke.

– Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en “gidselsituation”, siger politidirektøren i byen, John Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

– Mindst en politimand blev såret under politiets aktion, men beslutningen om at storme natklubben reddede mindst 30 menneskeliv, siger Mina.

Videooptagelser har vist et stort antal politifolk og civile bære de mange sårede ud fra klubben og stå lænet over andre på gulvet, som ikke var til at flytte uden bårer.

Powered by Labrador CMS