Var nøgen i globalt filmhit

Udgivet Opdateret

Susanne Jagd har haft en lang karriere på de danske scener og har bredt sig over alt lige fra børneteater over revy til sengekantfilm. Den 28. september fylder hun 80.

Hun begyndte karrieren på de skrå brædder efter at have taget et teaterkursus i 1965. Revydebuten fik hun to år senere på Comediehuset i København.

I løbet af karrieren medvirkede Susanne Jagd i et utal revyer og kabaretter frem til slutningen af 1990'erne. Hun har blandt andet været tilknyttet Gladsaxe Teater, Lorry og Røde Kro Teater.

Fra 1960'erne var Susanne Jagd at finde i en række mindre roller på den danske filmscene.

Sengekantfilm

Derudover spillede hun med i flere af de såkaldte sengekantfilm, der dengang var noget af det mest sete i biograferne og blev et symbol på det danske frisind.

Susanne Jagd var blandt andet med i den første sengekantfilm, "Mazurka på sengekanten" fra 1970. Filmen blev et globalt hit og blev solgt til 35 lande.

Susanne Jagd har været aktiv skuespiller siden sin revydebut i 1967 på Komediehuset i København. Den 28. september fylder hun 80. (Arkivfoto fra 1980).

Børneteater

I en lang årrække var Susanne Jagd tilknyttet Familie Teateret, og her tabte hun sit hjerte til børneteater.

Det førte til, at hun sammen med sin mand, komponisten og musikeren Henning Bach, etablerede børneteateret Hoptimist Scenen i 1994.

Sammen med tre skuespillere og to musikere turnerede de rundt på danske biblioteker, skoler og teaterforeninger med dramatiserede udgaver af H.C. Andersens eventyr.

Nu gælder det familien

Fra 2003 til 2008 var succesen endda så stor, at børneteateret blev inviteret på gæstespil i Paris, hvor hun i øvrigt også skal fejre sin 80-års fødselsdag.

Hoptimist Scenen lukkede i 2010, og i dag er Susanne Jagd pensionist. Hun nyder tilværelsen ved at deltage i teater- og museumslivet og tilbringe tid med familie og venner.

Powered by Labrador CMS