Star Wars-stjerne på barrikaderne

Skuespiller Adam Driver har flere store film på cv'et. Alligevel tør han kritisere de store filmselskaber

Udgivet

Den amerikanske skuespiller Adam Driver er ikke bange for at tage bladet fra munden, når det kommer til at gå imod de store filmselskaber.

Det beviste han, da han tilbage i august kritiserede de store filmselskaber og streamingplatforme, herunder Netflix og Amazon Prime, for den måde, de behandler deres medarbejdere på.

Den 19. november fylder skuespilleren 40 år.

Driver kritiserede dem blandt andet for at nægte at imødekomme kravene fra forfattere og skuespillere, som blandt andet mente, at lønforholdene i branchen var blevet for usikre.

- Vis solidaritet

Skuespillerstrejken startede i midten af juli og sluttede med en foreløbig aftale mellem skuespillerne og Hollywoods filmstudier 9. november.

- Hvorfor er det, at mindre distributionsselskaber som Neon og STX International kan opfylde kravene til det, SAG-AFTRA (amerikansk fagforening for tv- og radiobranchen, red.) efterspørger, men store selskaber som Netflix og Amazon ikke kan, sagde Adam Driver i et interview med The Guardian.

Adam Driver fik sit gennembrud, da han fik en rolle i serien "Girls", som sikrede ham tre Emmy-nomineringer. Han er især kendt for sin rolle i "Star Wars". Den 19. november fylder han 40 år. (Arkivfoto).

Ifølge Driver var det en oplagt lejlighed til at vise solidaritet med sin fagforening.

Gennembrud i TV-serie

Adam Driver er født i San Diego i Californien. Han fik sit gennembrud, da han fik en rolle i tv-serien "Girls". Rollen sikrede ham tre Emmy-nomineringer.

Karrieren nåede dog nye højder, da han blev castet som den komplekse skurk Kylo Ren i "Star Wars - The Force Awakens" i 2015. Han har efterfølgende medvirket i en række "Star Wars"-film.

Stor ros fra Scorsese

Den anerkendte amerikanske filminstruktør Martin Scorsese, der især er kendt for sine film om mafiaverdenen, har i et interview i 2022 kaldt Driver for "sin generations bedste skuespiller".

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia

Driver har to gange været nomineret til en Oscar, senest for sin rolle i filmen "Marriage Story" fra 2019.

Privat er Adam Driver gift med skuespillerinden Joanne Tucker, som han har ét barn med.

Powered by Labrador CMS