50 år i dag

Sara Bro er vært på det populære radioprogram "Sara & Monopolet". Mange lyttere kender hende også fra podcasten "Hjerteflimmer". 27. april fylder hun 50 år

Udgivet

Sara Bro

Sara Bro har været vært på DR's 'Sara & Monopolet', hvor kendte danskere diskuterer lytternes dilemmaer.

Hun har en baggrund som kunstfotograf og har haft en varieret karriere i radio og tv, inklusive børne- og ungdomsprogrammer.

Sara Bro har også deltaget i 'Vild med dans' og fejrer sin 50-års fødselsdag som single med en fest for veninder.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

For mange er lørdag formiddag reserveret DR-radioprogrammet "Sara & Monopolet".

Her debatterer et panel bestående af tre kendte danskere dilemmaer indsendt af lytterne og oplæst af vært Sara Bro.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, journalist Cecilie Beck og komiker Nikolaj Stokholm er blandt dem, der har været forbi studiet for at give deres besyv med.

Inden har Sara Bro, der fylder 50 år 27. april, og redaktionen udvalgt de dilemmaer, som det skiftende panel skal debattere de tre timer, programmet varer.

Fra de store, som da en ung kvinde for nylig efterlyste panelets holdning til, om hun skal blive hos sin kæreste eller forlade ham. De elsker hinanden, men han vil ikke have børn, og det ønsker hun.

Til de mindre, som da en far vil vide, om panelet synes, at han er nærig, fordi han ikke vil lade sine teenagere dele streaming-abonnementer med deres venner. Det er ham, der betaler.

Selv vil Sara Bro ikke pege på dilemmaer, der har gjort et særligt indtryk på hende. Den, der skriver ind, gør det, fordi dilemmaet, uanset størrelse, fylder alt, og det skal der være respekt omkring, mener hun.

Fra DR til TV 2 - og tilbage igen

Sara Bro er uddannet kunstfotograf fra fotoskolen Fatamorgana i København, men det blev radio og tv, hun kom til at beskæftige sig med.

Til en begyndelse som vært på "Børneradio" på P3 fra 1995.

Fire år senere skiftede hun til TV 2 for at blive vært på børneprogrammet "Fjernsyn med Sara og Peter".

Det huskes måske især for, at hesteglade piger i første udsendelse fik serveret hestebøf.

Siden fulgte en årrække på TV 2 Zulu med forskellige værtsopgaver, inden hun i 2006 vendte tilbage til DR og radioprogrammet "Hjerteflimmer".

Det blev genoplivet i 2020 med podcasten "Hjerteflimmer for voksne", hvor Sara Bro sammen med ph.d. i socialpsykologi Jytte Vikkelsø og to gæster taler om kærlighed og følelser.

120 episoder blev det til, inden mikronen i marts blev givet videre til efterfølgeren Sebastian Lynggaard.

Sara Bro (tv) var i februar med Stephanie Surrugue vært på Dansk Melodi Grand Prix i DR Koncerthuset. 27. april fylder Sara Bro 50 år.

TV-opgaver

På DR-tv har Sara Bro været vært ved uddelingen af P3 Guld og Danmarksindsamling.

Seneste værtsjob havde hun 17. februar på Dansk Melodi Grand Prix med journalist Stephanie Surrugue i DR's Koncertsal.

Andre seere husker Sara Bro som deltager i "Vild med dans" på TV 2 i 2020, hvor hun dannede par med den professionelle danser Morten Kjeldgaard. De kom på en femteplads.

Single-mor til to

Sara Bro er mor til to børn, Fritz på 16 år og Miriam på 13. Børnene har hun med eksmanden, Asger Schønheyder, som hun blev skilt fra i 2016.

Hun og børnene bor i et kanalhus i Københavns sydhavn, hvor hun er så tæt på vandet, at hun kan bade året rundt.

Hun er single, og det er hun glad for. Faktisk har det været et mål at være det på den runde fødselsdag.

Den fejrer hun med 60 veninder, som bydes på østers og kaviar. Til anledningen har fødselaren fået syet en pink kjole - magen til den, Marilyn Monroe bar i filmen "Gentlemen Prefer Blonds" fra 1953.

Powered by Labrador CMS