Elizabeths begravelse: Det skal der ske nu

Den britiske monark, der døde torsdag, bliver begravet i Westminster Abbey i London mandag 19. september

Udgivet Opdateret

Dronning Elizabeths bliver begravet mandag 19. september i kirken Westminster Abbey i London.

Det skriver britiske BBC.

Elizabeths kiste vil ligge i Westsminster Hall fra onsdagen i næste uge.

Her bliver den dækket med det royale flag og overvåget af vagter, mens offentligheden kan tage afsked med deres afdøde monark.

Ligge i egetræskiste

Dronningen ligger i øjeblikket i en egetræskiste på Balmoral slot i Skotland.

Søndag bliver hun transporteret til den skotske hovedstad, Edinburgh, hvor der bliver afholdt en procession med den kongelige familie, inden kisten fragtes til London.

Blev gift i samme kirke

Dronningens statsbegravelse bliver i samme historiske kirke, hvor Storbritanniens konger og dronninger gennem tiden er blevet kronet.

Det var også i Westminster Abbey, at dronning Elizabeths mor i 2002 fik sin offentlige begravelse. Og det er samme kirke, som dronning Elizabeth i 1947 blev gift med prins Philip i.

Joe Biden deltager

Statsoverhoveder over hele verden bliver inviteret til det sidste farvel. Det har blandt andet allerede været meldt ud, at USA's præsident, Joe Biden, vil deltage.

Det er højst sandsynligt dekanen af Westminster, David Hoyle, som skal stå for at lede gudstjenesten og ærkebiskop Justin Welby, som skal holde prædiken, skriver BBC.

Ifølge det britiske medie kan premierminister Liz Truss blive bedt om også at sige nogle ord i forbindelse med gudstjenesten.

Dronning Elizabeth får sin statsbegravelse i London mandag den 19. september, oplyser det britiske kongehus ifølge BBC. (Arkivfoto).
Dronning Elizabeth får sin statsbegravelse i London mandag den 19. september, oplyser det britiske kongehus ifølge BBC. (Arkivfoto).

Charles skal rundt i riget

I ugen op til begravelsen skal Storbritanniens nye konge, kong Charles, sammen med sin kone, dronningegemalinde Camilla, rundt i riget og modtage kondolencer og mindes Elizabeth.

Første stop er Skotland, og senere går turen til Nordirland og Wales.

Dronning Elizabeth sov ind torsdag på Balmoral slot i Skotland. I samme øjeblik overtog kong Charles tronen, og han blev lørdag officielt udnævnt som Storbritanniens nye monark

I sin første tale til nationen sagde han den 73-årige konge fredag, at han agter at genoptage sin mors løfte og blive på tronen, til han dør.

Powered by Labrador CMS