Flytter over til Frederik

De kongelige faner vil få plads i Frederik VIII’s palæ

Noget af det første, der kommer til at ske, når kronprins Frederik har overtaget den danske trone efter dronning Margrethe den 14. januar, er, at de kongelige faner flyttes til Frederik VIII’s palæ, hvor det kommende kongepar bor. 

Samme dag klokken 17

Det sker helt præcis den samme dag klokken 17, og således blot et par timer efter kronprinsen er blevet udråbt som konge fra balkonen på Christiansborg Slot.

Fanerne befinder sig indtil da i dronningens hjem i Christian IX’s palæ, hvor hun har opbevaret dem, siden hun tog over efter sin far, kong Frederik den 9., den 14. januar i 1972.

Blandt de første tydelige tegn

Og ifølge dronning Margrethe er netop overdragelsen af de kongelige faner et af de første, tydelige tegn på, "at nu er det en selv, der står med ansvaret".

Det forklarer majestæten i en video, der findes på kongehusets hjemmeside, hvor man ser hende stå ved fanerne, og fortæller om deres historie og om, hvad det betød for hende selv at få den overdraget. 

Klik her for at se videoen. 

Dronning Margrethe ses her ved de kongelige faner, der lige nu står i Christian IX’s palæ, men som den 14. januar får plads i Frederik VIII’s palæ hos det nye kongepar

  

 

Powered by Labrador CMS