Tilbage efter 12 år

Viktoria Franova er blevet tilbudt at vende tilbage i "Vild med dans", men takkede nej

Udgivet Opdateret

Den professionelle danser Viktoria Franova sætter sig om på den anden side af dommerbordet i fredagens udgave af "Vild med dans".

Den 47-årige dansestjerne er den næste gæstedommer i rækken.

Det afslører TV 2.

Har savnet det

- Nu hvor vi nærmer os, kan jeg mærke, at jeg faktisk har savnet "Vild med dans", siger Viktoria Franova til tv2.dk.

Det er 12 år siden, at hun sidst var med i dansedysten. Her sluttede hun på en fjerdeplads med skuespilleren Nicolaj Kopernikus.

Viktoria Franova debuterede i tredje sæson af "Vild med dans" tilbage i 2006. Her dansede hun sig til en andenplads med sanger og skuespiller Simon Mathew.

Som professionel danser har Viktoria Franova selv stået på sejrsskamlen under både europa- og verdensmesterskaberne i latin, hvor hun har vundet henholdsvis EM-guld og flere gange VM-sølv. Nu skal hun bedømme parrene i "Vild med dans". (Arkivfoto).

Tidlig exit

Året efter røg hun og model Oliver Bjerrehuus ud som det første par, så hendes bedste placering er den førnævnte fjerdeplads med Nicolaj Kopernikus i ottende sæson i 2011.

Viktoria Franova blev tilbudt at vende tilbage i programmet som danser, men takkede nej. Blandt andet grundet opmærksomheden, der fulgte med.

Flyttede til USA

Samtidig passede hendes exit med, at hun skulle flytte til USA med sin mand, iværksætter Jakob Jønck, som hun siden har fået tre børn med.

Viktoria Franova tog dansen med over Atlanten og har de seneste mange år arbejdet som dommer i internationale dansekonkurrencer og trænet professionelle dansepar.

Nu ser hun frem til at bedømme parrene i bedste sendetid på TV 2.

Glæder mig helt vildt

- Jeg glæder mig helt vildt til at være dommer i "Vild med dans". Jeg tænkte: "Wow, det kan jeg ikke sige nej til", da de ringede og spurgte, fortæller Viktoria Franova til tv2.dk.

VILD MED DANS

Vild med dans er et dansk tv-program og dansekonkurrence, der blev sendt for første gang i 2005 på TV 2. 

Programmet er den danske udgave af det britiske tv-program og dansekonkurrence Strictly Come Dancing, og er en del af det internationale tv-koncept Dancing with the Stars, hvor en kendt personlighed parres med en professionel dansepartner, og efterfølgende skal konkurrere mod andre par i hovedsagligt standard- og latin-danse. 

Parrene bedømmes efter hver dans af et hold af dommere, som giver point mellem 1-10, og sammenholdt med seernes stemmer (gennem sms-afstemninger) besluttes det, hvilket par, der skal forlade programmet frem til finalen, hvor ét par kåres som vinder. 

Dommerpanelet har siden programmets start hovedsagligt bestået af Jens Werner (sæson 1-18), Anne Laxholm (sæson 1-18), Britt Bendixen (sæson 1-15 og 17-18), Allan Tornsberg (sæson 3-7), Nicolaj Hübbe (sæson 8-18) og Marianne Eihilt (sæson 16-18). 

Ved sæson 19 trådte Bendixen tilbage som dommer, og Sonny Fredie-Pedersen overtog.

Sæsonens tolv konkurrerende par bliver annonceret omkring juli-august, mens selve programmet forløber over tolv uger, som regel fra starten af september frem til slutningen af november.

Den professionelle danser skal hver uge lære den kendte person en ny dans indenfor standard- eller latin-genren, som skal fremføres live foran dommere og publikum, hvor sværhedsgraden og forventningerne fra dommerne vokser hver uge.

Programmets værter har gennem tiden varieret med blandt andet Andrea Elisabeth Rudolph (sæson 1-2 og 4-6), Claus Elming (sæson 2-14), Sarah Grünewald (sæson 10-18) og Christiane Schaumburg-Müller (sæson 7-9 og 15-18). 

Ved sæson 19 i 2022 overtog Martin Johannes Larsen værtsrollen for Schaumburg-Müller, og han og Grünewald var værter.

Kilde: Wikipedia

- Jeg har det faktisk lidt blandet med at være kendt. Men den her gang, hvor jeg skal være dommer, føler jeg virkelig, at jeg bruger mig selv professionelt. Jeg vil gerne sige det, der skal siges. Men jeg vil gerne løfte mennesker.

En ny hver fredag

Hver fredag sætter en ny gæst sig bag dommerbordet ved siden af årets fire faste dommere, Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Sonny Fredie-Pedersen og Marianne Eihilt.

Konkurrencen er tilbage, efter at "Vild med dans'" 20-sæsoners jubilæum blev markeret i et særprogram forrige fredag.

Et par fredet

Ingen af de tilbageværende seks par røg ud. Men parret, som samlet set fik de højeste karakterer fra dommernes point og seernes sms-stemmer, fik en fredning med sig til næste program.

Dermed er influencer og tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og partner Karina Frimodt sikret at gå direkte videre til kvartfinalen. Men for de resterende fem par gælder det, at et af dem skal forlade dansedysten.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag aften klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS