Taber mit hjerte hver dag

Christian Degn er en mand, der lader sine følelser komme til udtryk

Udgivet Opdateret

Christian Degn har et par gange set familiemedlemmer blive kørt væk i en ambulance grundet hjerteproblemer.

Han følte sig magtesløs. For han vidste ikke, hvordan han skulle agere.

Derfor skal der fokus på formidlingen om hjerteproblemer, mener Christian Degn.

Af samme årsag har han sagt ja til for fjerde år i træk at være vært på indsamlingsshowet "Hjertegalla" til fordel for hjertepatienter.

- Lyt til dit hjerte

Han vil være flankeret af medværterne Michèle Bellaiche og Anna Stokholm, når showet bliver sendt på TV 2 Charlie den 16. september.

For Christian Degn er det vigtigt at formidle, at man skal være opmærksom på sit hjerte. Særligt på de fysiske symptomer - men også på at lytte til sit hjerte i overført betydning, når det sender en i en ny retning eller byder på både glade og triste følelser.

Christian Degn er født i Randers, som har en stor plads i tv-værtens hjerte. Han mener, at det er synd, at byer som Randers skal gøres til grin på grund af fordomme. (Arkivfoto).

I forbindelse med "Hjertegalla" reflekterer Christian Degn blandt andet over at bytte København ud med Randers, at lade følelserne få frit løb til en koncert og at gå amok af lykke til en håndboldkamp.

- Hun er fantastisk

Til hvad eller til hvem har du prøvet at tabe dit hjerte?

- Trine, lyder det prompte fra Christian Degn med henvisning til hans forlovede

- Jeg er megaglad for Trine, hun er fantastisk.

Christian Degn fortæller, at han taber sit hjerte en smule til sin forlovede hver dag, inden han fortsætter:

Noget andet med sønnen

- Jeg har også tabt mit hjerte til Vagn, vores lille søn, det er bare på en anden måde. Det er mere sådan: "Nårh" eller "nej for fanden, nu vælter du den samme ting igen", eller "åh, du må ikke falde, jeg kan slet ikke klare, hvis der sker dig noget".

Hvem eller hvad har knust dit hjerte?

- Randers FC. Pokalfinalen, de ikke vandt. Det var en dårlig dag, lyder det bittert.

Christian Degn har i den grad tabt sit hjerte til sin forlovede, Trine, og deres lille søn, Vagn. Her ses de sammen i parrets tidligere lejlighed på Vesterbro, som nu er byttet ud med drømmehuset i Randers. (Arkivfoto)

Kampen, som Christian Degn tænker på, var mod Esbjerg i 2013, som Randers FC tabte 0-1 i Parken. Senere vandt Randers FC dog en pokalfinale i 2021.

Stort familietræf

Christian Degn forsætter:

- Der var et stort familietræf den dag, og jeg var så sur over, at jeg ikke kunne komme på stadion. Men jeg kunne fornemme på familien, at jeg skulle komme, for det var længe siden, vi alle sammen havde været samlet.

- Men jeg sneg mig ind i stuen og så kampen – og så tabte de. Og på den måde gik det alligevel, for så kunne jeg gå ind og hygge mig med familien i stedet for at være i dårligt humør.

Vild med sport

Hvad får dit hjerte til at springe et slag over?

- Jeg er glad for sport, og jeg kan godt lide at følge sport på tv. Når et af de hold, jeg holder med, spiller godt, så jubler jeg. Jeg har faktisk jublet så meget, at jeg har ødelagt en sofa.

- Det var en tæt håndboldkamp, hvor jeg var hjemme ved min kammerat, og så scorer Mikkel Hansen bare, hvor der er allermest brug for det. Jeg jubler så meget, at jeg letter fra sofaen og lander i den igen, så den her stakkels Ikea-sofa kollapser.

Let til tårer

Christian Degn skraldgriner, inden han fortsætter:

- Det kan godt være, at Ikea har et motto, der hedder "kvalitetstestet af hverdagen", men de har sgu ikke et motto, der hedder "testet af Christian Degn i jubelrus". Det kunne den sgu ikke holde til.

Hvad gør dig blød om hjertet?

- Det gør mange ting. Jeg har faktisk ret let til tårer. Det er især musik, der altid har været en god gateway til mit hjerte.

Fik tårer i øjnene

- Senest så jeg The Minds of 99 på Smukfest. Det var en fantastisk koncert. Jeg kunne simpelthen mærke nogle referencer fra mit liv, der gjorde, at jeg fik tårer i øjnene fire gange. Tænk at kunne lave så god musik.

Sammen med Michèle Bellaiche og Anna Stokholm skal Christian Degn styre slagets gang i indsamlingsshowet "Hjertegalla", der samler ind til fordel for hjertepatienter. Showet sendes på TV 2 Charlie den 16. september. (Arkivfoto).

Tv-værten fortsætter eftertænksomt:

- Vi fortolker jo alting på forskellige måder. Jeg kan huske, at da jeg lavede tv-serien "Alt det min far ikke har lært mig", modtog jeg en masse personlige breve og beskeder fra folk, der var blevet rørt.

Huset i Randers

- Og det er min pointe, at selv om de så på mig og min far, sad de og afspillede en film inde i hovedet med deres egne familierelationer og blev rørt af det. Så vi bliver rørt af så mange forskellige ting.

Hvornår er der senest faldet en sten fra dit hjerte?

- Det var, da det lykkedes os at finde det hus i Randers, vi gerne ville have.

- Jeg var ude at løbe, og det hele var lige faldet på plads. Mens jeg løb, spillede sangen "Welcome to the DCC". Mens jeg løber ved Gudenåen, begynder tårerne at løbe. Jeg kunne bare mærke den der befrielse, for jeg havde følt et stort ansvar for, at vi skulle lykkes som familie.

Drømte om noget andet

Christian Degn fortsætter:

- Vi boede i en fin lejlighed, men det var ikke det, vi drømte om. Så vi satte lejligheden på Vesterbro til salg, og da vi fandt huset i Randers, var det i den grad en sten, der faldt fra hjertet.

CHRISTIAN DEGN

Christian Friis Degn (født 18. maj 1979 i Randers) er en dansk TV-vært. Han har siden 2014 været vært på Hammerslag; en tjans som han overtog fra Peter Ingemann.

Kilde: Wikipedia

- Jeg troede, jeg ville savne livet i byen med restauranter og så videre. Men det er mere vennerne, jeg savner - og heldigvis, at det mere er mennesker end mursten, jeg savner.2

Randers på hjerte

- Jeg har faktisk ret meget Randers på hjerte. Jeg holder meget af den by og de mennesker, der bor der. Jeg synes nogle gange, at vi er dumme i det her land til at pege fingre ad nogle forskellige steder.

- Fordi der var nogle, der opførte sig åndssvagt i Randers i 90’erne, synes jeg, det er synd, at der skal komme nyslåede studenter løbende hen til mig og vil have et billede og fortælle, at det er ærgerligt, at de "kun" kommer fra Randers.

Christian Degn fortsætter:

- Tag en anden brille på

- Så siger jeg bare: "Sådan skal du sgu ikke have det, bare fordi du kommer fra en by uden et universitet eller på grund af en eller anden historik". Det er synd, at folk skal leve i en skygge af nogle dumme fordomme.

- Så jeg håber, at folk vil prøve at tage en anden brille på, og det kunne jo gælde rigtig mange steder i landet, hvor man tænker, at folk er på en bestemt måde. Vi skal måske lade være med at putte hinanden så meget i kasser.

"Hjertegalla" løber af stablen 16. september klokken 20.50 på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS