Skuespiller jubler: -Det er en barnedrøm

Skuespilleren Rikke Bilde får til sommer et gammelt ønske opfyldt, når hun skal på scenen i Tivolirevyen med sine barndomsidoler Lisbet Dahl og Thomas Eje

Det var noget af et drømmeopkald for skuespilleren Rikke Bilde, da hun blev kontaktet af revydronningen Lisbet Dahl, der havde et tilbud til hende.

Der var en plads på 2024-sæsonens hold af Tivolirevyen til Rikke Bilde, og det tog ikke skuespilleren lang tid at takke ja.

- Det føltes stort og dejligt. Jeg blev vildt stolt, fortæller hun.

For skuespilleren bliver det stort at skulle på scenen med så etablerede navne fra den danske underholdningsbranche.

Spist det til morgenmad

- Jeg har set rigtig meget revy som barn og ung. Jeg har nærmest spist det til morgenmad og elskede det helt vildt meget, fortæller Rikke Bilde.

- Så det er på mange måder en barnedrøm, der går i opfyldelse, at jeg nu skal spille sammen med så store og fine navne som Lisbet Dahl og Thomas Eje.

I Tivolirevyen bliver Rikke Bilde en af de nye i klassen, for trods hendes nære forhold til revy er det ikke det, den 46-årige skuespiller har gjort sig mest i.

Er spændt

Hun er spændt på, hvor hendes optræden i Glassalen kommer til at føre hende hen.

- Jeg har ikke så mange kilometer i revybenene, så jeg kunne godt tænke mig at lave mere af det, og at stå i Glassalen i Tivoli er jo et vindue - det kan vi ikke komme uden om. Det er stort, siger hun og tilføjer:

- Ellers er det ikke, fordi jeg har forventninger om særligt meget. Jeg glæder mig bare, og så vil jeg gerne lave mere revy i fremtiden. Sådan har jeg det lige nu i hvert fald, lyder det fra Rikke Bilde.

Som barn elskede Rikke Bilde at se revy. Også den komiske trio Linie 3 havde en stor plads i skuespillerens hjerte. Nu skal hun spille sammen med et af sine komiske forbilleder, Thomas Eje, i næste års Tivolirevy i Glassalen.

Har høstet roser

Selv om skuespilleren ikke har så meget erfaring, har hun alligevel på revyfronten høstet anmelderroser for parodier på blandt andre statsminister Mette Frederiksen i Odsherred Sommerrevy, hvor hun har været med i de seneste to sæsoner.

- Jeg synes, det er en ret sjov opgave at lave parodier. Det er noget med at nørde og sætte sig ned og kigge på vedkommende, lytte til tryk og toneleje, og hvordan de taler, forklarer Rikke Bilde.

Dog er der nødt til at være en vis fysisk lighed, der skal være der, hvis parodien skal virke.

Den fysiske lighed med Danmarks statsminister er Rikke Bilde blevet konfronteret med før.

- Jeg har prøvet, at der kom en fulderik op til mig i toget og sagde: "Er du den, jeg tror, du er? Jeg stemmer ikke på dig, skal du bare vide", griner Rikke Bilde.

Via Odense Teater

Vejen til revyscenen har for Rikke Bilde gået gennem skuespillerskolen ved Odense Teater.

Efter at hun var færdiguddannet derfra, blev hun tilknyttet Mungo Park Teater, hvor hun blandt andet medvirkede i forestillingen "Den allersidste dans". Efterfølgende blev hun tildelt en talentpris ved Reumert-uddelingen i 2007.

Siden da har hun medvirket i en lang række forestillinger, heriblandt den anmelderroste "Charlie & Chokoladefabrikken" på Østre Gasværk Teater.

På film og tv er Rikke Bilde kendt fra blandt andet "Happy Ending", "Meter i sekundet", "Sunday", "Rita" og "Når støvet har lagt sig."

Skifter filmlærredet ud

Til sommer bliver filmlærredet og tv-skærmen skiftet ud med scenetæppet i Glassalen.

Foruden barndomsidolet Lisbet Dahl medvirker også multikunstneren Thomas Eje i Tivolirevyen. Og ham har Rikke Bilde et helt særligt forhold til.

- Jeg har også set meget Linie 3. Og jeg har endnu ikke fortalt Thomas Eje, hvor stor en fan jeg egentlig er, griner Rikke Bilde.

Revyholdet

Rikke Bilde og resten af holdet, der foruden Lisbet Dahl og Thomas Eje også består af Rikke Buch Bendtsen, Mikkel Becker Hilgart og kapelmester James Price, skal på scenen første gang den 6. juni 2024, når Tivolirevyen får premiere.

Powered by Labrador CMS