Selvhenter får hovedpris ved DMA

Det blev gruppen Selvhenter, der løb med aftenens hovedpris, da årets DMA Jazz blev afholdt i København

Udgivet Opdateret

Tirsdag aften er priserne ved årets Danish Music Awards (DMA) Jazz blevet uddelt på spillestedet Vega i København.

Aftenens vindere af hovedprisen, Årets Jazzudgivelse, blev gruppen Selvhenter, der vandt med albummet "Mesmerizer".

DMA Jazz er en årlige prisfest, som arrangeres af JazzDanmark. Den hylder den danske jazzscene og sætter fokus på det forgangne års danske jazzudgivelser.

Poul Nyrup på scenen

Det er et særligt akademi, der nominerer og beslutter vinderen af de priser, som er på spil. Akademiet skifter hvert år og består af 13 fagrelevante personer fra Danmark og udlandet.

På scenen i Vega var det tidligere statsminister og jazzelsker Poul Nyrup Rasmussen, som kunne præsentere aftenens hovedpris.

Selvhenter skulle således på scenen igen - denne gang ikke for at optræde, som gruppen havde gjort tidligere på aftenen, men som vindere af prisen Årets Jazzudgivelse.

Gruppens Selvhenter modtager prisen for Årets Jazzudgivelse 2023 under Danish Music Awards Jazz 2023 i Store Vega i København tirsdag den 5. december 2023.

Tilbage efter et årtis stilhed 

Efter næsten et årtis stilhed, vendte Selvhenter tilbage i juni med albummet "Mesmerizer", som er deres første album siden "Motion of Large Bodies" fra 2014, der cementerede dem som navn i dansk eksperimenterende musik.

Selvhenter består af Maria Bertel, Anja Jacobsen, Maria Diekmann, Jaleh Negari og Sonja LaBianca.

Karen Mukupa styrede slagets gang som vært for showet, hvor der skulle uddeles i alt 10 priser.

Tog anmelderne med storm

Aftenens første pris gik til Marcela Lucatelli, Anders Vestergaard og Lars Bech Pilgaards "Necromancy" for Årets Vokaljazzudgivelse, der viser, at vokaljazz ikke nødvendigvis hører til den bløde ende af spektret.

Årets Nye Jazznavn gik til Nana Rashid, som har taget både anmeldere og publikum med storm i løbet af 2023 og spås en stor fremtid. Hun kom senere tilbage på scenen for at optræde.

Daimi optrådte

Blandt aftenens øvrige optrædende i Vega var også et sandt koryfæ at finde i skikkelse af sangerinden Daimi akkompagneret af Louisiana Jazzband.

Daimis karriere strækker sig tilbage til starten 1960'erne. Hun er særligt kendt for hits som "Chug-A-Lug" og "Jeg er sgu min egen".

I mere end 20 år har hun sunget med Louisiana Jazzband. Sammen satte de musikalsk punktum for aftenens prisuddeling.

Powered by Labrador CMS