Pestobolle var ikke ligefrem et hit

Trods et godt mesterværk kostede uheldige fejl i de andre udfordringer Torben Nybo pladsen videre i kagekonkurrencen i tredje program af "Den store bagedyst"

Der var dømt fest og farver i bageteltet på Clausholm Slot, hvor aftenens tema i "Den store bagedyst" var fødselsdag.

Men festen stoppede brat for 39-årige Torben Nybo, der måtte vinke farvel til drømmen om at stå som vinder af årets udgave af kagekonkurrencen.

- Det var en blanding af lettelse og ærgrelse, fordi jeg havde gået med kage på hjernen 24-7 i to måneder på det tidspunkt. Men jeg ville selvfølgelig meget gerne have gået længere. Det var fantastisk at være med, siger Torben Nybo.

Havde store problemer

Trods en mesterværkskage, der fik ros af dommerne, var det ikke nok til en billet videre i det populære program.

- Jeg synes, det blev så fint. Og så var det jo bare en festdag, så det var en god måde at slutte på, siger han.

Fødselsdagstemaet voldte dog Torben Nybo store problemer i de to første udfordringer.

Det blev 39-årige Torben Nybo, der måtte vinke farvel til drømmen om at stå som vinder af årets udgave af "Den store bagedyst". På trods af et godt mesterværk i program tre blev de to andre udfordringer afgørende for hans exit. (PR-foto).

Pestobolle fik klø

Deltagerne skulle i programmets første udfordring bage en afløser til pizzasneglen.

Her var Torben Nybos bud en pestobolle, der ikke ligefrem høstede roser blandt dommere og gæstedommere. Der var nemlig besøg af fire finalister fra 2022-udgaven af "Den store juniorbagedyst".

- Det værste nogensinde

- Det er nok det værste, jeg nogensinde har bagt. Det er sgu svært at sige, lige præcis hvad der gik galt. Men min røremaskine brændte sammen, og der var mange ting, der gik galt fra starten. Så jeg var bagud på point allerede fra begyndelsen, lyder det fra Torben Nybo.

I den anden udfordring var det en fødselsdagskringle, der skulle laves efter dommeren Katrine Foged Thomsens morfars opskrift. Men resultatet smagte ikke som familieopskriften. Dejen var ikke hævet ordentligt, og cremen var skævt fordelt, mente dommerne.

- Noget gik galt

- Kringler er bare en svær størrelse, og på trods af at jeg har bagt dem nogenlunde før, så var der bare noget, der gik galt, siger Torben Nybo.

- Men jeg gik op og skar i den flere steder bagefter, hvor der var masser af creme. Så jeg tror også, det var lidt et uheldigt sted, dommerne måske skar, fortsætter han.

I mesterværksudfordringen skulle deltagerne skabe en fantasifuld kage til en temafest. Og der var alt fra Spiderman-fest til raveparty.

Imponerede dommerne

Torben Nybo imponerede med sin kage inspireret af computerspillet "Super Mario World". Kagen var overtrukket med fondant og prydet med Marios karakteristiske røde kasket og moustache.

Men trods rosende ord fra dommerne trak de to første udfordringer ned.

- Da de kom ind i teltet og skulle sige, hvem der ville ryge ud, var jeg helt sikker på, at jeg var en af dem, som lå nederst, fortæller Torben Nybo.

Fik støtte fra venner

- Men jeg kunne heldigvis gå ud bagefter og ringe til min familie og skrive til mine venner og få en masse støtte fra dem.

Selv om Torben Nybo havde sit exit på fornemmelsen, var der selvfølgelig også en stor ærgrelse. Han havde nemlig forsøgt at komme med i "Den store bagedyst" fire gange.

DEN STORE BAGEDYST

Den store bagedyst er et dansk tv-program, hvor amatørbagere dyster mod hinanden gennem en række udfordringer, hvorved de skal forsøge at imponere to dommere med deres bageevner. 

En deltager bliver sorteret fra i hver runde frem til finalen, hvor én deltager kåres som vinder. 

Programmet er den danske udgave af det britiske The Great British Bake Off og programmet blev sendt første gang i august 2012 på DR1.

Programmet blev i begyndelsen præsenteret af Neel Rønholt og Peter Ingemann, men siden sæson 3 i 2014 har Timm Vladimir været programmets eneste vært. 

Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen var fra programmets start dommere i bageteltet, men fra sæson 6 i 2017 overtog Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo dommerrollerne. 

Siden sæson 5 i 2016 er optagelserne forgået i et telt i Clausholms slotspark.

Han beskriver selv motivationen for at melde sig til programmet som en carpe diem-udfordring - det vil sige, at man skal gribe dagen.

Kom gennem et nåleøje

- For mig er det meget vigtigt at få så meget ud af livet som muligt, og der tror jeg bare, at "Den store bagedyst" virkede som en utrolig sjov oplevelse at være en del af. Og det viste sig også, at det var det, siger Torben Nybo.

- Jeg er kommet igennem et nåleøje, som meget få mennesker i Danmark får lov til. Det bærer jeg med stolthed.

Til daglig er Torben Nybo redaktionschef på et forlag, der laver undervisningsmaterialer. Men "Den store bagedyst" har givet ham blod på tanden til at prøve kræfter med at lave fjernsyn.

Sjovt at lave TV

- Jeg synes, det var fantastisk sjovt at lave tv, og det kunne jeg egentlig godt tænke mig at prøve igen på et andet tidspunkt. Så "Vild med dans" kan bare ringe, griner han.

Bagningen er i øjeblikket lagt på hylden i Torben Nybos liv, så han kan tage en af sine andre passioner op - nemlig at skrive.

- Jeg har skrevet meget førhen, og jeg skrevet nogle halve krimier og den slags ting. Så det kunne godt ske, at jeg skulle kaste mig over det, siger han.

Ingeniør blev mesterbager

Mens Torben Nybo altså måtte forlade "Den store bagedyst", udmærkede den 39-årige ingeniør Thomas Berg fra København sig blandt de tilbageværende deltagere og fik tildelt mesterbagerforklædet.

Næste lørdag skal de otte tilbageværende amatørbagere bage med tilfældigheder som benspænd under temaet: "Prøv lykken", hvor blandt andet et lykkehjul kommer i spil.

"Den store bagedyst" kan ses på DRTV fra morgenstunden lørdag og på DR1 klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS