Kronprinsen siger et sidste farvel

Kronprins Frederik er lørdag mødt op til Michael Haslund-Christensens bisættelse i Kastelskirken i København

Udgivet

Kronprins Frederik er lørdag mødt op til filmproducer, filminstruktør og generalkonsul Michael Haslund-Christensens bisættelse fra Kastelskirken i København.

Det er formentlig en af de sidste gange, kronprinsen viser sig i offentligheden før tronskiftet 14. januar.

Kronprins Frederik udråbes som kong Frederik X søndag 14. januar klokken 15 fra balkonen på Christiansborg Slot.

Samme dag er der statsråd klokken 14 på Christiansborg Slot.

Døde to  dage før jul

Her vil dronningen underskrive en erklæring om sin abdikation. Statsrådet består af regenten, den myndige tronfølger og samtlige ministre.

Som følge af dronningens underskrift vil Frederik ankomme til Christiansborg Slot som kronprins og forlade det som konge.

Kronprins Frederik ankommer til Michael Haslund-Christensens bisættelse i København lørdag 6. januar 2024.

Samtidig vil prins Christian være kronprins, mens kronprinsesse Mary vil være dronning, når de forlader slottet.

Michael Haslund-Christensen gik bort 22. december 2023 i en alder af 58 år.

Tæt på Frederik

Han medvirkede i 2018 i dokumentarfilmen "Fædre og sønner" sammen med sin far, tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen. Han døde i 2021.

"Fædre og sønner" indeholder videooptagelser lavet af kronprins Frederik, da han var 18 år, på en rejse til Mongoliet i 1986.

Michael Haslund-Christensen har også været med til at producere dokumentarfilmen "Ekspeditionen til verdens ende", som blev spillet på mere end 70 internationale filmfestivaler.

- Livskunstner

I 2013 blev han honorær konsul for Mongoliet til Danmark, og i 2023 blev han forfremmet til generalkonsul.

Blå bog: Danmarks kronprins

  • Navn: Frederik André Henrik Christian.
  • Alder: Født 26. maj 1968.
  • Ægteskab/familie: 14. maj 2004 gift med Mary Donaldson. Far til prins Christian (født 2005), prinsesse Isabella (født 2007), tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent (født 2011).
  • Uddannelse: Nysproglig student 1986, studier i statskundskab ved Harvard University, USA, 1992-93, cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1995.
  • Erhvervsbaggrund: Den danske FN-mission i New York 1994, 1. ambassadesekretær på den danske ambassade i Paris 1998-1999.
  • Militærkarriere: Menig ved livgarden, tjeneste i frømandskorpset, fra 2015 kontreadmiral i søværnet og generalmajor i hæren og flyvevåbnet.
  • Sport: Kapsejler i bådklasserne drage og Farr 40. Flere gange deltaget i DM og VM i dragesejlads. Løbet flere maratonløb og desuden gennemført langrendsløbet Vasaløbet.
  • I 2009 valgt ind i Den Internationale Olympiske Komité, IOC. Genvalgt til en ny otteårig periode i 2017.

Kilde: Kendte.dk

- Michael var en livskunstner udstyret med en nysgerrighed og en lyst til at betræde nye stier, og han formåede at kombinere sin rejselyst med sit filmarbejde og med film optaget i mange af verdens afkroge, oplyste familien i december.

Michael Haslund-Christensen efterlader sig sin hustru, Pernille Haslund-Christensen, og sine sønner, Anton og Fridtjof, samt sin mor, Marianne, og sine søstre, Charlotte og Louise.

Powered by Labrador CMS