John Lennon synger for på sidste Beatles-sang

Næste uge udkommer The Beatles med sangen Now and Then med både afdøde John Lennon og George Harrison

Udgivet Opdateret

Et af de bedst sælgende og mest indflydelsesrige bands i musikhistorien, britiske The Beatles, udgiver sin allersidste sang næste uge.

Det skriver The Guardian.

Ved hjælp af kunstig intelligens har det været muligt at færdiggøre sangen "Now and Then", skrevet af afdøde John Lennon.

Dyb sorg

De fire medlemmer i bandet fra Liverpool kastede tusindvis af fans verden over i dyb sorg, da bandet brød op. Og da hverken George Harrison eller John Lennon lever længere, har udsigten til ny musik fra det ikoniske band været sløret.

De to nulevende Beatles-medlemmer, Paul McCartney og Ringo Starr, har tidligere genoplivet demoversioner af Lennons sange.

Men den kommende udgivelse ved navn "Now and Then" stod ikke til at komme ud på grund af tekniske vanskeligheder. Indtil nu.

De to nulevende Beatles-medlemmer, Paul McCartney og Ringo Starr, har tidligere genoplivet demoversioner af Lennons sange. Men den kommende udgivelse ved navn "Now and Then" stod ikke til at komme ud på grund af tekniske vanskeligheder. Indtil nu. (Arkivfoto).

Fik demobånd fra enken

McCartney modtog i 1994 et demobånd fra John Lennons enke, Yoko Ono.

Båndet havde et mærkat, hvor der stod "Til Paul", og det indeholdt blandt andet den ufærdige sang "Now And Then". John Lennon havde lavet båndet, kort før han i 1980 blev skudt og dræbt i New York.

Båndet indeholdt også de to sange "Free As A Bird" og "Real Love", der blev færdiggjort og udgivet i 1995 og 1996.

Nu er det lykkedes

Dengang lykkedes det - trods forsøg - ikke at færdiggøre "Now And Then".

Men ved hjælp af kunstig intelligens er det lykkedes at færdiggøre sangen, som Paul McCartney har kaldt "den sidste Beatles-udgivelse".

- Der var den, Johns stemme, krystalklar, siger McCartney i en udtalelse ifølge The Guardian.

- Ægte Beatles-optagelse

- Det er følelsesladet - og vi spiller alle på den (nummeret, red.). Det er en ægte Beatles-optagelse, tilføjer han yderligere.

Der har været spekulationer om, hvorvidt kunstig intelligens er blevet brugt til at genskabe John Lennons stemme. Men McCartney har tidligere slået fast, at det er John Lennons egen stemme, man vil kunne høre på sangen.

Kunstig intelligens er blevet brugt til at adskille vokalen blandt andet.

Powered by Labrador CMS