Jeg føler lidt jeg er kommet hjem

Oliver Zahle tilbage i æteren

Udgivet Opdateret

Man genkender måske stemmen helt tilbage fra DR's "Børneradio" og public service-stationens satiresucces "Selvsving".

Nu vender den tilbage i æteren - men denne gang på Radio4.

Multiartisten Oliver Zahle entrerer nemlig kanalen som vært på det nye program "Mig og AI".

Det annoncerer Radio4 i en pressemeddelelse.

Kommet hjem

- Jeg føler, jeg er kommet lidt hjem igen, lyder det fra Oliver Zahle.

Gennem sin karriere i underholdningsbranchen har han blandt andet været idémand og manuskriptforfatter til satire-tv-programmet "De uaktuelle nyheder". Han har også instrueret flere film og serier, herunder anden sæson af Simon Kvamm-serien "Guru", ligesom han har skrevet flere bøger.

Cirklen slutter, når han har premiere på "Mig og AI", som er et radiofonisk eksperiment, hvor han lægger sit liv i hænderne på kunstig intelligens.

Dejligt at lave radio

- Det er så dejligt ligetil at lave radio, lyder det blandt andet fra Oliver Zahle.

- Det er ren samtale mellem mennesker - man kan ikke skjule sig, og der er er meget kort vej imellem idé og udførelse. Det er utroligt befriende at vende tilbage til, siger han videre i pressemeddelelsen.

- Samtidig er det bare en kæmpe gave at få adgang til mennesker, der ved noget om det, de taler om. Det er et privilegium - og virkelig sjovt. Jeg glæder mig.

Eksperimenterer

I "Mig og AI" lader Oliver Zahle sammen med forskellige eksperter kunstig intelligens overtage dele af sit liv.

RADIO 4

R4DIO (udtales Radio 4) er en landsdækkende dansk taleradio med base i Aarhus og København. Kanalen gik i luften torsdag den 1. november 2019 klokken 00.00, hvor den overtog frekvensen fra Radio24syv på det såkaldte FM4-bånd. Direktøren ved oprettelsen var Anne-Marie Dohm.

Siden starten d. 1. november 2019 har radiostationen set et dalende lyttertal og kunne i uge 49 præsentere et lyttertal på blot 371.000, hvilket svarer til omtrent det samme som Radio24syv i samme uge i 2011 (365.000 lyttere) og 140.000 færre end, hvad Radio24syv præsterede i samme uge i 2018 (511.000). Det lader til, at radiostationen især taber terræn til Danmarks Radios P1, som efter lukningen af Radio24syv har set et stigende lyttertal

Kilde: Wikipedia

På eksperimenterende vis undersøger han, hvad AI helt konkret kan bruges til, når man står med en problemstilling, der skal løses i hverdagen.

Kan høres allerede nu

Det kan være alt fra at lade AI skrive den tale, han skal holde til sit forestående bryllup, til at skrive jobansøgninger og lave hans arbejde med få en idé til en film, lyder det om programmet.

"Mig og AI" har premiere lørdag den 21. oktober klokken 12.10 på Radio4. Men første program kan høres allerede nu som podcast.

Powered by Labrador CMS