- Ja, ja - I får mere dans

Allerede inden at jubilæumssæsonen er blevet afgjort i finalen i Forum Horsens, kan TV 2 annoncere, at "Vild med dans" også næste år valser over skærmen

Udgivet Opdateret

Der har været mere end 200 kendisser med i "Vild med dans", og nu skal TV 2 på jagt efter en række nye celebre nydansere.

"Vild med dans" vender tilbage i 2024.

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse kort inden årets finale mellem influencer og tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og partner Karina Frimodt, Bachelorette-deltager Mette Sommer og makker Morten Kjeldgaard, samt youtuber Fredrik Trudslev og hans læremester, Jenna Bagge.

Stor seeropbakning

- Efter en skøn jubilæumssæson med både stor seeropbakning og kæmpe engagement i Vild med dans-universet glæder vi os allerede nu til at gå i gang med arbejdet på alt det spændende, næste år skal byde på, siger redaktør Thomas Richardt Strøbech og understreger, hvis der alligevel skulle være tvivl:

- Så ja, vi vender tilbage med sæson 21, og mere kan vi ikke sige endnu. Men ser frem til at dele nyt, så snart vi kan, lyder det i pressemeddelelsen.

Jubilæum

Årets "Vild med dans" er den 20. sæson i rækken. Jubilæet blev markeret særligt i sjette program. Her var intet, som man ellers kender fra konkurrencen. Farezonen var sløjfet, og ingen røg ud.

Influencer og tidligere fodboldspiller Kasper Fisker og partner Karina Frimodt er blandt favoritterne til at vinde årets "Vild med dans". (Arkivfoto).

Derimod fik Kasper Fisker og Karina Frimodt en fredning.

Det sikrede parret yderligere to fredage i dansedysten efter samlet set at have fået flest point fra dommernes karakterer og seernes stemmer, når alt blev lagt sammen.

Gæstedommere

Derudover blev parrene udvidet til en trio, da en række tidligere nydansere sluttede sig til parrene, der stadig var med i sjette afsnit.

I jubilæumssæsonen blev der også introduceret gæstedommere, som sluttede sig til den faste dommerkvartet bestående af Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe, Sonny Fredie-Pedersen og Marianne Eihilt.

VILD MED DANS

Vild med dans er et dansk tv-program og dansekonkurrence, der blev sendt for første gang i 2005 på TV 2. 

Programmet er den danske udgave af det britiske tv-program og dansekonkurrence Strictly Come Dancing, og er en del af det internationale tv-koncept Dancing with the Stars, hvor en kendt personlighed parres med en professionel dansepartner, og efterfølgende skal konkurrere mod andre par i hovedsagligt standard- og latin-danse. 

Parrene bedømmes efter hver dans af et hold af dommere, som giver point mellem 1-10, og sammenholdt med seernes stemmer (gennem sms-afstemninger) besluttes det, hvilket par, der skal forlade programmet frem til finalen, hvor ét par kåres som vinder. 

Dommerpanelet har siden programmets start hovedsagligt bestået af Jens Werner (sæson 1-18), Anne Laxholm (sæson 1-18), Britt Bendixen (sæson 1-15 og 17-18), Allan Tornsberg (sæson 3-7), Nicolaj Hübbe (sæson 8-18) og Marianne Eihilt (sæson 16-18). 

Ved sæson 19 trådte Bendixen tilbage som dommer, og Sonny Fredie-Pedersen overtog.

Sæsonens tolv konkurrerende par bliver annonceret omkring juli-august, mens selve programmet forløber over tolv uger, som regel fra starten af september frem til slutningen af november.

Den professionelle danser skal hver uge lære den kendte person en ny dans indenfor standard- eller latin-genren, som skal fremføres live foran dommere og publikum, hvor sværhedsgraden og forventningerne fra dommerne vokser hver uge.

Programmets værter har gennem tiden varieret med blandt andet Andrea Elisabeth Rudolph (sæson 1-2 og 4-6), Claus Elming (sæson 2-14), Sarah Grünewald (sæson 10-18) og Christiane Schaumburg-Müller (sæson 7-9 og 15-18). 

Ved sæson 19 i 2022 overtog Martin Johannes Larsen værtsrollen for Schaumburg-Müller, og han og Grünewald var værter.

Kilde: Wikipedia

Veteran stopper

Dommerveteranen Jens Werner har annonceret sit stop, og efter både hans og produktionens ønske ville han bedømme parrene i jubilæumsprogrammet og sidde med i finalen.

Den femte stol er blevet overtaget af tidligere vindere af programmet såsom Klovn-stjernen Mia Lyhne og Badehotellet-skuespilleren Merete Mærkedahl, de tidligere værter Claus Elming og Andrea Elisabeth Rudolph og af en række professionelle dansere, blandt andre Michael Olesen og Claudia Rex.

Powered by Labrador CMS