Harry er ikke velkommen

Prins Harry har ikke fået en invitation til kong Charles' fødselsdag, siger prinsens talsperson

Udgivet Opdateret

Når Storbritanniens konge byder venner og familie til 75-års fødselsdag, bliver det uden deltagelse af sønnen prins Harry. 

Han er nemlig ikke inviteret.

Det skriver det britiske medie The Messenger, der har været i kontakt med en talsperson for prinsen.

Går i rette med medier

- Som svar på overskrifterne i de britiske medier, har der ikke været nogen kontakt angående en invitation til Hans Majestæts kommende fødselsdag, siger talspersonen til mediet.

Ifølge talspersonen har mediet Sunday Times fejlagtigt fortalt, at det er prins Harry selv, der har givet afslag på at deltage i fejringen af sin far, Kong Charles.

Det er dog ikke tilfældet, siger talspersonen til The Messenger og kalder mediedækningen "skuffende".

Har talt ud

Prins Harry flyttede sammen med sin kone, Meghan Markle, til den amerikanske delstat Californien. Her bor de sammen med deres to børn, prins Archie og prinsesse Lilibet.

Siden 2020 har parret ikke været fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus. De har efterfølgende offentligt fortalt om deres oplevelser med kongehuset, og hvordan de brød med det som institution.

Det gælder blandt andet i en Netflix-dokumentar og Harrys selvbiografi "Spare".

Kom alene til kroning

Det blev under kroningen af kong Charles den 6. maj 2023 særligt tydeligt, at prins Harry ikke længere har den samme rolle i kongehuset.

KONG CHARLES

Kong Charles 3. af Storbritannien (Charles Philip Arthur George; født 14. november 1948 på Buckingham Palace i London, dansk navn Karl 3.) er konge og statsoverhoved for Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland og 14 andre Commonwealth-lande herunder Australien, Canada, New Zealand og Jamaica.[1] Han er mest engageret i Storbritannien, hvor han normalt opholder sig, og hvor hans forfædre har regeret i mere end 1.000 år.

Kilde: Wikipedia

Ifølge mediet People ankom prinsen alene22 uden sin kone og børn, som blev i Californien for at fejre sønnens fødselsdag. Prinsen forlod angiveligt ceremonien, inden den var slut.

Sidst prins Harry var i Storbritannien deltog han i velgørenhedsarrangementet WellChild Awards. Prinsen fik ifølge The Messenger også fik tid til at minde årsdagen for tabet af sin farmor, dronning Elizabeth.

Powered by Labrador CMS