Dansk talent i opløb om stor pris

R&B-talentet Giift er med i opløbet om EU's musikalske talentpris Music Moves Europe Awards til næste års uddeling

Dua Lipa, Hozier og Rosalía har alle det til fælles, at de er blevet tildelt talentprisen ved uddelingen af Music Moves Europe Awards, inden de for alvor ramte stjernerne.

Nu kan danske Giift gøre det samme.

R&B-talentet er nomineret til talentprisen side om side med 14 andre europæiske spirende sangere, når Music Moves Europe Awards 2024 afholdes på den hollandske musikfestival Eurosonic Noorderslag 19. januar.

Skal fremme mangfoldighed

Giift, som optrådte under opvarmningsdagene på årets Roskilde Festival, har to selvproducerede ep'er, "Conditions" og "Archives", bag sig.

Nu kan hun få et endnu større rygstød.

Music Moves Europe er en årlig EU-støttet pris til populærmusik. Ønsket er at fremhæve mangfoldigheden af europæisk musik og fremme nye europæiske talenter, lyder det om uddelingen.

Giift, som spillede under opvarmningsdagene på årets Roskilde Festival, har to selvproducerede ep'er, "Conditions" og "Archives", bag sig. Nu har hun vakt international opmærksomhed. (PR-foto).

Professionel jury

Desuden skal prisen hjælpe nye kunstnere med at slå igennem både inden- og uden for Europa.

En jury af professionelle musikere udpeger fem vindere ud af feltet på 15 nominerede. Alle vinderne får en pengepræmie på 10.000 euro. Det svarer til cirka 74.600 danske kroner. Der udpeges ligeledes en hovedvinder.

Publikumspris

Ud over priserne, som juryen uddeler, kan fans fra hele Europa stemme på deres favorit blandt de nominerede, som kan løbe med publikumsprisen og 5000 euro - cirka 37.300 kroner.

ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival er Nordens største samt Europas næststørste festival, hvor der spilles rytmisk musik i mange forskellige genrer. Som på mange andre festivaler er der ikke kun musik, men også events og diverse boder.

Kilde: Wikipedia

De nominerede er udvalgt baseret på mængden af afspilninger, streamingtal, liveoptrædener og via anbefalinger fra musikbranchen, lyder det.

Tidligere nominerede fra Danmark tæller Jada og eee gee.

Powered by Labrador CMS