Birthe Kjær vækker Tinka til live i musical

Den populære julekalender om nissepigen Tinka kan til næste år opleves som musical med sange fra Burhan G og dansktopsanger Birthe Kjær på rollelisten

Udgivet Opdateret

Det er tid til at finde Tinka-nissehuen frem igen, når julekalenderen "Tinkas juleeventyr" bliver til en musical.

Den populære fortælling om nissepigen Tinka får premiere på scenen i Glassalen i Tivoli i København til november næste år.

Det skriver Lion Musicals i samarbejde med Live Nation i en pressemeddelelse.

Jeg er stolt

Sangene til musicalen skal skrives af blandt andre Burhan G, som i 2017 også stod bag julehittet "Tinka", der havde Frida Brygmann med på vokal.

- Jeg er stolt over at få mulighed for at være med til at skulle realisere "Tinkas juleeventyr" som musical – et univers, jeg selv holder meget af, siger Burhan G i pressemeddelelsen.

Skal spille farmor

Når julekalenderen skal tages fra tv til scene, er det med blandt andre Birthe Kjær på rollelisten. Hun skal spille farmor til menneskedrengen Lasse.

Det er første gang siden 2010, at den 75-årige dansktopsanger træder op på de skrå brædder i en musical.

Den populære tv-julekalender "Tinkas juleeventyr" får premiere i november 2024 i Glassalen i Tivoli i København med - fra venstre - Martin Bo Lindsten, Birthe Kjær, Johannes Nymark, Szhirley, Kasper Leisner og Burhan G i front for forestillingen. (PR-foto).

Kender rollen godt

Rollen som Lasses far skal Martin Bo Lindsten spille. En rolle, han kender særligt godt, da han også spillede den på tv-skærmen.

Derudover skal Szhirley spille nissen Nille, der har været plejemor for Tinka, siden hun var helt lille.

Begyndelsen på et eventyr

Tinka er ikke som andre nisser, da hun også er halvt menneske. Det vækker ikke begejstring i nissernes rige, da mennesker har et dårligt ry.

Det bliver begyndelsen på et eventyr, hvor Tinka drager til menneskenes verden for at genvinde nissernes accept. Og her møder hun menneskedrengen Lasse.

Tinka mangler

Johannes Nymark og Kasper Leisner er også en del af musicalholdet, men hvem der skal spille Tinka, bliver først besluttet til foråret.

"Tinkas juleeventyr" blev første gang vist på TV 2 i december 2017. To år senere kom "Tinka og kongespillet", mens "Tinka og sjælens spejl" blev sendt sidste år.

Musicalen får premiere den 21. november 2024.

Powered by Labrador CMS