- Det er som om nogen kvæler dig

Den verdenskendte stjernesanger Céline Dion lider hårdt af en autoimmun sygdom, som forårsager stivhed i musklerne og smertefulde kramper

Udgivet

Den verdensberømte sanger Céline Dion kæmper for at komme tilbage på scenen.

Men det er yderst ubehageligt for at hende at synge grundet den autoimmune sygdom stiff person syndrom. 

Den får kroppen til at danne antistoffer mod sit eget væv og forårsager stivhed i musklerne og smertefulde kramper.

- Det er, som om nogen kvæler dig, siger Céline Dion tydeligt berørt i et interview i programmet "Today" på den amerikanske tv- og radiostation NBC.

- Det er, som om nogen skubber dit strubehoved og svælg.

Første symptomer i 2008

Den 56-årige sanger fortalte første gang om diagnosen i 2022. 

Men allerede tilbage i 2008 fik hun de første symptomer. 

Selv om ambitionen er at vende tilbage på scenen, ved Céline Dion ikke, om det er muligt. - Det vil min krop fortælle mig, sagde hun til Vogue i foråret.

Hun mærkede noget i halsen og fik efterhånden større og større besvær med at kontrollere sin stemme.

Måtte aflyse

Céline Dion skulle have optrådt i Royal Arena i København sidste år med sine storladne ballader som titelsangen fra filmen "Titanic", "My Heart Will Go On", samt "It's All Coming Back To Me Now" og "Think Twice", men hun måtte aflyse sin tour grundet sygdommen.

Céline Dion fortalte for nylig i den franske udgave af modemagasinet Vogue, at hun har stået over for et valg:

- Enten træner jeg som en atlet og arbejder superhårdt, eller også dropper jeg det hele - det er slut, jeg bliver hjemme, lytter til mine sange, står foran mit spejl og synger for mig selv, sagde hun.

Tager kampen op

Céline Dion har valgt at tage kampen op og arbejder med sin krop fra top til tå fysisk såvel som mentalt.

CÈLINE DION

Céline Marie Claudette Dion er en canadisk sangerinde. Hun anses som en af verdens største stjerner. I 2004 modtog Céline Diamond-prisen ved World Music Awards for at være den bedst sælgende sangerinde nogensinde, samt for hendes betydning for musikken. På daværende tidspunkt havde hun solgt 175 millioner albums.

Kilde: Wikipedia

Fem gange om ugen gennemgår hun fysisk træning og vokalterapi. 

Hun fortalte videre, at hun arbejder med sin stemme, sine tæer, knæ, lægge og fingre under råd og vejledning fra sit medicinske team.

Jeg er stærk

- Mennesker, der lider af stiff person syndrom, har måske ikke held eller midler nok til at have gode læger og få gode behandlinger. Jeg har midlerne, og det er en gave. Hvad mere er: Jeg er stærk, lød det i foråret fra verdensstjernen.

- Jeg ved, at intet vil stoppe mig, sagde hun og understregede, at hendes kærlighed til familien, til sine børn, sine fans og til holdet omkring hende er den allerstørste støtte.

Céline Dion udsendte sin første lp som 12-årig. Som 20-årig - i 1988 - vandt hun det internationale melodigrandprix med "Ne Partez Pas Sans Moi" for Schweiz.

Privat er den canadiske sangerinde mor til tre, som hun fik med sin mand og manager, René Angélil, der døde af kræft i 2016.

Powered by Labrador CMS