Bjarne Riis siger farvel

Efter årtier i udlandet er Bjarne Riis vendt hjem til Danmark, og han har samtidig lagt cykelsporten bag sig

Cykelsporten har fyldt meget for Bjarne Riis i mere end fire årtier, men nu er det tid til noget nyt.

I et længere interview i fredagens udgave af Børsen slår Bjarne Riis fast, at cykelsporten er et overstået kapitel.

Har lyst til noget andet

- De sidste par år nede i Schweiz har jeg gået og overvejet meget, hvad jeg skal fremadrettet, og i den proces er jeg nået dertil, at cykelsporten, der har jeg været - det er et overstået kapitel.

- Jeg synes, at jeg har lyst til at lave noget andet, siger Bjarne Riis til Børsen.

Dermed kommer man ikke til at se Bjarne Riis som ejer eller sportsdirektør på et cykelhold i fremtiden.

Bjarne Riis har besluttet sig for, at han én gang for alle har lagt cykelsporten bag sig. (Arkivfoto).

Første gang siden 1985

Han har gjort ferieboligen i Vejle til en permanent bolig, og dermed har han officielt bopæl i Danmark for første gang siden 1985.

Han har boet i den schweiziske by Sorengo i de seneste 17 år, og inden da boede han i Italien og Luxembourg.

Lige blevet farfar

Han forklarer, at han ønsker at tilbringe mere tid sammen med sine to ældste og herboende sønner samt børnebørn, efter at han lige er blevet farfar for anden gang til en lille dreng.

Desuden trivedes den yngste søn på 12 år ikke så godt i den schweiziske fodboldklub, han spillede i. Der var for meget kæft, trit og retning. Han skal i stedet spille på Vejles akademi.

Ikke seriøse nok

Bjarne Riis fortæller, at der har været henvendelser fra investorer, som ville starte et cykelhold, men ingen der var ambitiøse og seriøse nok.

Og selv ikke hvis et hold i Jumbo-Visma-klassen tilbød Bjarne Riis en rolle, ville han sige ja.

- Man skal aldrig være for fin til at sætte sig ned med folk og høre, hvad de har at sige. Men nej, jeg har været der, jeg har prøvet at være den bedste med mit hold, siger Bjarne Riis til Børsen.

BJARNE RIIS

Bjarne Lykkegård Riis (født 3. april 1964 i Herning) er tidligere dansk cykelrytter og vinder af Tour de France 1996.Han er tidligere ejer af det succesrige danske cykelhold, der gik under sponsornavne som Team CSC-Tiscali, Team Saxobank m.fl., senest som Team Tinkoff gennem selskabet Riis Cycling A/S. Selskabet Riis Cycling A/S blev i december 2013 solgt til den russiske rigmand Oleg Tinkoff. I juni 2016 overtog Riis sponsoratet af det danske kontinentalhold Team Trefor sammen med Lars Seier Christensen. Samme dag fik holdet navnet Team Virtu Pro-Veloconcept. Den 25. maj 2007 afholdt Bjarne Riis et pressemøde, hvor han erkendte, at han bl.a. havde brugt det præstationsfremmende dopingmiddel epo i perioden 1993-1998.

Powered by Labrador CMS