Søren Pape skal skilles

Det er slut, oplyser Søren Pape

Udgivet Opdateret

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen oplyser, at han og ægtemanden Josue Medina Vasquez Poulsen går fra hinanden.

Det skriver partiformanden på Facebook.

Meldingen kommer efter en række sager med Josue Medina Vasquez Poulsen i fokus.

Beklagede offentligt

I sidste uge beklagede Pape, der er statsministerkandidat, at hans mand har sagt forkerte ting, som Pape selv har viderebragt i offentligheden.

- Nogle dage er sværere end andre. Sådan en dag er i dag. Josue og jeg går fra hinanden, skriver Pape på Facebook.

- Der har været meget skriveri om mit privatliv mm. gennem et stykke tid. Jeg ønsker ikke at gå yderligere ind i dette, men blot sige at vi begge er enige om, at vores ægteskab er slut og ønsker hinanden det bedste videre på livets rejse.

- Jeg har ikke yderligere at bemærke til medier m.fl. og beder om forståelse herfor, skriver Pape.

Nævnte ikke ægtemanden

Da De Konservative holdt landsråd i København i weekenden, nævnte Pape ikke mediestormen omkring ham og ægtemanden i sin tale, men emnet fyldte det hele efterfølgende, da pressen fik Pape i tale.

- Jeg kommer ikke til at gå mere ind i det. Jeg tror, at folk, der har fulgt med i det, kan se, at det ikke har været så kønt. Men nu har jeg sagt det, og jeg er ærgerlig over det, og nu er mit fokus på at føre politik, sagde Pape lørdag til pressen efter sin tale.

Fredag havde Pape beklaget på Facebook, at han havde viderebragt forkerte ting. Dagen før beklagede Pape i "Lippert" på TV 2 News nogle møder med regeringstoppen fra Den Dominikanske Republik, hvor Papes mand kommer fra, under en ferie i 2018. Dengang var Pape justitsminister.

Informerede ikke

Det er kommet frem, at Pape ikke informerede Udenrigsministeriet om møderne, hvilket ministre ellers normalt gør, når de mødes med medlemmer af andre landes regeringer. Historien er afdækket i både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Da Pape for første gang præsenterede Josue Medina Vasquez som sin kæreste i 2014, fortalte Pape blandt andet, at kærestens onkel var præsident i Den Dominikanske Republik. Den information er blevet gentaget i flere medier.

Men siden er det kommet frem, at Papes ægtemand ikke er nevø til den tidligere præsident Danilo Medina Sánchez biologisk set.

Søren Pape Poulsen og ægtemanden Josue Medina Vasquez Poulsen, skal skilels. Det oplyser Søren Pape på Facebook. (Arkivfoto).
Søren Pape Poulsen og ægtemanden Josue Medina Vasquez Poulsen, skal skilels. Det oplyser Søren Pape på Facebook. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS