Kendiskok kæmper mod barsk sygdom

Jack Cramer, som man kan følge i programmerne om Ruths Hotel, har sygdommen sclerose tæt inde på liv. Nu afholder han et eksklusivt velgørenhedsarrangement

Jack Cramer er overvældet over den store opbakning til hans velgørenhedsarrangement.
Jack Cramer er overvældet over den store opbakning til hans velgørenhedsarrangement.
Udgivet Opdateret

- Det betyder alt. 

Sådan lyder svaret på spørgsmålet om, hvad det betyder for køkkenchef Jack Cramer, at hans  gæster bakker op om et ganske særligt velgørenhedsarrangement på det ikoniske Ruths Hotel i Gl. Skagen. 

Hans fars liv ændrede sig fuldstændig, da han blev ramt af sygdommen sclerose.

- Som jeg oplevede det, så begyndte min fars fod at hænge den ene uge, og den næste uge sad han i kørestol, fortæller 39-årige Jack Cramer til Newsbreak.dk og fortsætter:

- Der tog hans liv en drejning. Det var et stort bump på livets vej. Min far en en stolt mand, så det er ikke det nemmeste for ham at bede om hjælp. 

Pladser revet væk

Den 7. marts byder stjernekokken Jack Cramer 60 gæster indenfor på Ruths Hotel, når hotellet afholder et eksklusivt arrangement til fordel for Scleroseforeningen.

- Jeg er overvældet over opbakningen. 3000 kroner er kuvertprisen, og det er jo mange penge. Men pladserne er blevet revet væk, fortæller han og fortsætter: 

- Især vores stamgæster, som jeg har meget med at gøre, har været gode til at bakke op. Det betyder meget. Det må betyde, at de mener, at jeg ikke er en helt skidt fyr. 

-Det er imponerende

Der er en særlig grund til, at opbakningen har så stor betydning for køkkenchefen. Eftersom han har oplevet sclerose i sin nærmeste familie, ved han, hvor invaliderede sygdommen er. 

Jack Cramer anerkender sin chef Tom Boye, som er direktør på Ruths Hotel, for at lægge rammer til begivenheden. 

- Det er imponerende, at han går med til det, for det er et stort arbejde at skabe det på benene. Men det er det hele værd.

Man kan i øjeblikket følge Jack Cramers hverdag som køkkenchef på det landskendte hotel i programrækken 'Ruths hotel'. 

Stjernespækket velgørenhedsarrangement

Til begivenheden på Ruths Hotel er der inviteret otte anerkendte kokke. 

Kokkene tæller blandt andre Kenneth Toft Hansen fra Svinkløv Badehotel, Wassim Hallal fra Restaurant Fredrikshøj og Daniel McBurnie fra Restaurant Lyst.

Hver stjernekok vil kreere én af i alt 12 suveræne signaturretter og selv præsentere retten. 

Hele overskuddet fra menuen går ubeskåret til Scleroseforeningen.

Sidst på aftenen bliver der afholdt en auktion, som sideløbende også vil køre online via et velrenommeret auktionshus. Det er eksempelvis kunst, fornemme vine og en intimkoncert med Lis Sørensen, man kan byde på. 

Kilde: Ruths Hotel
Powered by Labrador CMS