Verdensnavn fylder 50 i dag

Det meste af kloden ved, hvem Victoria Beckham er. Hun og husbonden David er et megabrand, som de dygtigt har formået at udnytte. 17. april fylder hun 50 år

Udgivet

Historien om modedesigner, fodboldfrue og tidligere popsanger Victoria Beckham er kernen af moderne kendiskultur.

To kendte slår pjalterne sammen og bliver et internationalt megabrand endnu større end dem selv. Ligesom gin og tonic.

En af de mest kendte

Mens David Beckham var en anerkendt engelsk fodboldspiller, var Victoria en ikke særlig god sanger i den populære pigegruppe Spice Girls.

Gruppen brandede de fem medlemmer som typer.

Victoria Adams var den tynde og surmulende "Posh Spice". But then came Beckham, og siden blev hun en af klodens mest kendte kvinder.

Den 17. april fylder hun 50 år.

Optaget i konceptbandet

Hun var datter af en engelsk elektronikmekaniker og forsøgte som ung at få en karriere som danser og model.

I stedet blev hun optaget i konceptbandet Spice Girls, der blev en enorm succes i store dele af verden og udgav tre album, før bandet gik i opløsning i 2000.

Siden har medlemmerne været samlet til en enkelt turné og optrådt ved blandt andet David Beckhams 40-års fødselsdag.

Modedesigner og tidligere sanger Victoria Beckham fotograferet i februar ved premieren i Los Angeles på svigerdatteren Nicola Peltz Beckhams filmpremiere på "Lola". Victoria Beckham fylder 50 år 16. april (Foto: LISA O'CONNOR/Ritzau Scanpix)

Et kommercielt flop

Efter opløsningen forsøgte Victoria, som i mellemtiden var blevet gift med Beckham, en solokarriere. Den blev et kommercielt flop.

I lyset af den udeblevne succes begyndte hun at arbejde med modedesign. Og planer om en ny single i 2004 blev aldrig realiseret, da hendes pladeselskab gik bankerot. Der endte hendes musikkarriere.

Nye Barbie og Ken

Men det var lige meget. For efter at have dated siden 1997 blev David og Victoria i 1999 gift og transformeredes til den nye version af Barbie & Ken - det globale superpar "Posh & Becks.

Det har de været siden - uanset hvad de hver især har foretaget sig.

Den enorme medieinteresse for brylluppet satte standarden for fascinationen. Den er ikke aftaget siden.

Mistede taget

Fascinationen er desuden blev håndfodret af parrets udtalte sans for publicity. Internettet flyder med iscenesatte opdateringer fra deres luksuriøse liv med sønnerne Brooklyn, Romeo og Cruz og datteren Harper.

Kun efter David Beckhams sidespring med en spansk skønhed samt en stribe lignende eksempler mistede de taget om medierne. Samtidig ulmede langtrukne rygter om en skilsmisse.

Havde aldrig læst en bog

Victoria Beckham har begået selvbiografien "Learning to Fly" samt en anden bog om mode, stil og skønhed.

I forbindelse med den første udtalte hun, at hun aldrig selv havde læst en bog i hele sit liv - eller i hvert fald aldrig læst en færdig.

Hendes fans slugte ikke desto mindre begge hendes storsælgende bøger.

Primære karrierer var ovre

Eksponeringen i sociale og traditionelle medier gavnede dem begge, da deres primære karrierer var ovre.

Victoria Beckham har etableret sig som modeikon og prisvindende designer, og husbonden har opnået indbringende poster som blandt andet ambassadør og reklamesøjle for VM i fodbold i Qatar.

Powered by Labrador CMS