Kommer ikke til at opleve det

Lars Lilholt er kæmpe fan af Silkeborg IF, men havde ikke tænkt på pokalfinalen, da han indgik koncertaftale

Udgivet Opdateret

Han er fast inventar til alle hjemmekampe, han har tidligere været spillersponsor i klubben, og han har sågar fejret en superligaoprykning inde på banen med alle spillerne få sekunder efter slutfløjt.

Musikeren Lars Lilholt er blandt Silkeborg IF's største fans, og det nager ham, at han torsdag går glip af klubbens vigtigste kamp i årevis: pokalfinalen mod lokalrivalen AGF.

Kan ikke løbe fra

Godt nok kan han følge med fra sofaen, men ikke i Parken, som han ellers gerne ville. For halvandet år siden indgik han en koncertkontrakt, og dengang havde han ikke tænkt på, at Silkeborg potentielt kunne stå i en pokalfinale i København.

- Jeg kommer desværre kun til at se kampen i fjernsynet, for jeg har et arrangement om aftenen, og det kan jeg ikke løbe fra. Jeg har inviteret min bedste kammerat på besøg. Han er AGF'er, så vi må se, om vi kan komme igennem kampen uden at skændes.

Ikke skænket det en tanke

- Jeg er træt af, at jeg ikke kan være derovre. Jeg har en kontrakt på en koncert underskrevet for halvanden år siden, og den kan jeg simpelthen ikke komme ud af. Sådan er det. Dengang havde jeg ikke skænket det en tanke, at SIF kunne være i pokalfinalen, siger Lars Lilholt.

Han husker med glæde tilbage på DM-titlen i 1994 og pokaltitlen i 2001, og han mindes nogle minutter i en berusende fodboldhimmel, da Silkeborg førte pokalfinalen mod Brøndby for seks år siden, selv om jyderne godt nok endte med at tabe.

Har set alle i 30 år

Han under alle klubbens nye og gamle fans at få endnu en stor oplevelse, for siden den seneste triumf for 23 år siden har klubben budt sine tilhængere seks nedrykninger, som trods alt er blevet modsvaret med seks oprykninger.

- Jeg har set alle Silkeborgs hjemmekampe i de sidste 30 år, og solen skinner jo stærkere, når de har vundet, for så er det en dejlig dag. Og tilsvarende bliver jeg jo deprimeret, når de ikke vinder. Sådan er det at holde meget med et fodboldhold.

Medgang og modgang

- Når man holder med et hold, så er det jo i medgang og modgang. Det kan give så stor glæde, men det kan også være en lidelse. Heldigvis er det ved at være nogle år siden, det var en lidelse at holde med SIF, siger Lars Lilholt.

- Hele byen håber jo på det bedste. 12.000 har fået billetter til Parken, og flere ville gerne have haft. Der kommer over 20.000 fra Aarhus. Som spiller må det være helt fantastisk at løbe ind til sådan en kamp. Da jeg spillede for Gammel Rys oldboyshold, var der nogen gange fire-fem tilskuere. Det var som regel spillernes børn, tilføjer han muntert.

En god periode

Silkeborgenserne har blot vundet en enkelt superligakamp i foråret, og i foreløbig tre forsøg i denne sæson er det ikke lykkedes at slå AGF. Alligevel har den garvede musiker en god fornemmelse på sit holds vegne.

- Lige nu er vi ikke inde i alt for god periode, men af alle hold i top-6, så vil jeg da helst skulle møde AGF i finalen. Vi har en reel chance for at vinde.

Lars Lilholt beder til de højere magter om en Silkeborg-sejr over AGF i pokalfinalen.

Bedste hold

- I de seneste to kampe mod AGF har vi været det bedste hold, men den ene endte uafgjort, og i den anden tabte vi på et åndssvagt selvmål. Så jeg tror da bestemt, vi godt kan slå dem, siger Lars Lilholt.

Han har fulgt torsdagens modstander tættere de seneste to sæsoner end tidligere. På aarhusianernes midtbane render en nær familieven nemlig rundt.

Ønsker det bedste

- Jeg følger AGF, fordi Mads Emil Madsen er en af mine drenge, og han spiller jo på deres midtbane. Jeg ser helst, at Mads taber pokalfinalen, men uanset hvad er han en god dreng. Jeg har trænet ham, og han er kommet i vores hjem, siden han var tre år, og han har boet sammen med min søn.

- Så jeg ønsker alt det bedste for ham undtagen lige Kristi himmelfartsdag. Men hvis han ender med at vinde, så er han stadig velkommen hjemme hos os, siger Lars Lilholt og påpeger lunt, at AGF skal være glade for, at de i det mindste har én god spiller på holdet.

Pokalfinalen i Parken fløjtes i gang klokken 17.

Powered by Labrador CMS