Svækket Noller: - Det giver mig håb

Niels "Noller" Olsen, den ene halvdel af Brødrene Olsen, måtte indstille sin musikalske karriere i 2019 grundet alvorlig sygdom

Udgivet

En hjerneblødning og kort derefter kræft var ved at tage livet af Niels "Noller" Olsen, og han måtte som følge af den alvorlige sygdom indstille sin musikalske karriere i 2019.

Den folkekære musiker, som udgør den ene halvdel af Brødrene Olsen, fandt en anden kreativ åre at udtrykke sig igennem. Han kastede sig over kunst, da han ikke kunne spille guitar mere.

I anledning af hans 70-års fødselsdag den 13. april bliver den runde milepæl markeret med soloudstillingen "Noller - Seventy" på Freitag Gallery i København.

Det annoncerer galleriet i en pressemeddelelse:

Har fyldt mig med kærlighed

- Det har fyldt mig med kærlighed, at mine værker bliver taget så godt imod, og det har givet mig endnu mere lyst til at tegne og være kreativ, siger Noller og fortsætter:

- Det giver mig håb og en tak til min familie og venner, som altid har været der for mig, og som har reddet mig. Det er en tak til kærligheden og en tak til musikken.

Noller har kastet sig over kunsten, da sygdom tog musikken fra ham. - Når jeg tegner og maler, giver det mig en hvilepause fra det mærkværdige liv, jeg nu har haft i lang tid. Det har før bare været en hyggeting. Men jeg kan mærke, at jeg stadig har noget kunstnerisk i mig, der skal ud, siger han.

Sammen med Jørgen fra barnsben

Noller har spillet sammen med sin fire år ældre storebror, Jørgen Olsen, siden barnsben.

I begyndelsen af 70'erne dannede de duoen Brødrene Olsen, og i slutningen af årtiet deltog Noller og Jørgen Olsen for første gang i Dansk Melodi Grand Prix, da de gik på scenen med nummeret "San Francisco".

De har deltaget en del gange siden i grandprixet og sang sig i 2000 til tops med "Smuk som et stjerneskud", der vandt det internationale melodigrandprix, Eurovision, senere samme år under titlen "Fly on the Wings of Love".

Op- og nedture

Musikken er blandt det, der bliver hyldet i Nollers nye udstilling.

- Jeg har ladet mig inspirere af mit 70 år lange liv, som har budt på så mange store oplevelser samt op- og nedture, siger han endvidere i pressemeddelelsen:

- Mine tegninger er en del af fortællingen, og jeg lægger altid hele min sjæl i værkerne.

"Noller - Seventy" kan ses fra 5. til 7. april.

Powered by Labrador CMS