-Jeg har betalt en pris

Efter 'X Factor'-forløbet har Oh Land fået sin første hovedrolle i ny film, der snart får premiere

Udgivet Opdateret

Oh Land havde til fredagens X Factor-finale i Arena Randers salens absolut dyreste publikumsplads, konstaterer hun selv.

Den 38-årige musiker havde ingen af sine deltagere med i årets finale, som blev vundet af Simon Kvamms voksne solist, Helene Frank.

Har fulgt sit hjerte

- Det er klart, at det havde været sjovere for mig at være en aktiv spiller. Men jeg føler mig egentlig rimelig vinder-agtig alligevel, fordi jeg har været mig selv hele vejen igennem, siger hun og fortsætter:

- Jeg har fulgt mit hjerte. Jeg har fulgt min passion og min lyst til at skabe musikalske, magiske øjeblikke. Jeg føler, jeg har været i stand til at udvikle mine deltagere. Jeg har ikke nødvendigvis været drevet af at finde ud af, hvad flertallet vil have, og det har jeg så betalt en pris for. Men alt i alt er jeg virkelig godt tilfreds. Jeg står ved det 100 procent.

Spiller med i ny film

Oh Land vendte i år tilbage til "X Factor" efter tre sæsoners fravær.

I mellemtiden har hun udgivet et nyt album, skrevet en opera sammen med sin mand, musikeren Adi Zukanovic, og komponeret musikken til Tivolis opsætning af "Snedronningen", hvor hun samarbejdede med dronning Margrethe, som stod for scenografien.

Og så har Nanna Øland Fabricius fået hovedrollen i den danske science fiction-film "For evigt", der har biografpremiere 18. april.

Sidst hun var med i "X Factor" tilbage i programmets 14. sæson i 2021, vandt hun programmet med sin unge solist Solveig Mølle Lindelof.

I år mistede Oh Land sin sidste deltager, den unge solist Elva, i semifinalen.

- Nu ved jeg ikke, hvordan seerstemmerne har været. Vi har fået at vide hele vejen igennem, at det har været meget, meget tæt. Men det er aldrig seerstemmer eller salg, jeg har ladet mig styre af, siger Oh Land.

Oh Land så 'X Factor'-finalen fra første parket.

- Jeg har altid været meget drevet af, hvad jeg synes, der er fedt, og hvad der har fået mig til at føle noget. Og det har jeg også her. I denne her sæson har det ikke givet mig en vinder. Men det kan være, det gør det en anden gang.

Med igen

Adspurgt, om hun også er at finde bag dommerbordet i den allerede annoncerede 18. sæson næste år, lyder det dog med et grin:

- Du må vente lidt endnu på et svar.

- Jeg har alle mulige projekter, som ligger derude og venter på mig. Men først og fremmest skal jeg ud i en skov, og jeg skal grave i noget jord og save i noget træ og spise de ting, jeg finder, sammen med min kæreste.

Powered by Labrador CMS