Mary på anti-mobbe besøg

Kronprinsessen besøgte skole torsdag

H.K.H. Kronprinsessen taler med elever fra Vigerslev Allés skole om trivsel på skolen.
H.K.H. Kronprinsessen taler med elever fra Vigerslev Allés skole om trivsel på skolen.
Udgivet Opdateret

Alt for mange børn i Danmark må gå i skole med ondt i maven og angsten for at blive udstødt som følge af mobning og andre udfordringer i skolens fællesskaber. 

Ifølge den seneste nationale trivselsmåling har mindst 2-3 elever i 4.-9. klasse oplevet mobning. Og andre undersøgelser peger samtidig på andre former for mistrivsel i skolen.

Det skriver Mary Fonden i en netop udsendt pressemeddelelse.

Besøgte skole

Kronprinsessen besøgte torsdag - sammen med Red Barnet og Børns Vilkår -  Vigerslev Allés skole, der er en af de første skoler, der har arbejdet med et nyt program, der skal forebygge mobning. 

På mødet deltog Kronprinsessen blandt andet i en øvelse sammen med elevrådet, fordi inddragelse af eleverne netop er en central del af Skolestyrken.

- I udviklingen af Skolestyrken har det været helt centralt for os, at eleverne bliver hørt og inddraget. Det er dem, der mærker på egen krop, hvis der er mistrivsel eller mobning. 

- Eleverne kommer med et vigtigt input til de voksnes videre arbejde med at skabe en skole med høj trivsel, og hvor mobning håndteres bedst muligt. Det var spændende at opleve eleverne reflektere over trivslen og håndteringen af mobning her på Vigerslev Allés Skole", siger Kronprinsessen.

Har gjort en forskel

Ved besøget fik Kronprinsessen også mulighed for at høre fra både skoleledelsen og nogle af lærerne, hvordan Skolestyrken har gjort en forskel for arbejdet med trivslen på skolen.

Powered by Labrador CMS