Så meget får han

Lars Findsen er blevet tildelt erstatning for at være blevet aflyttet og fængslet

211.850 kroner.

Så meget har Lars Findsen fået i erstatning efter at være blevet aflyttet i mere end et år, anholdt og efterfølgende fængslet i 71 dage.

Det fremgår af en afgørelse om erstatning fra Statsadvokaten, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Erstatninger af denne slags er fastsat efter nogle bestemte takster, som hvert år bliver justeret. Derfor var det på forhånd kendt, at erstatningen til Findsen ville ligge i lejet omkring de 200.000 kroner.

Lars Findsen var sigtet og derefter tiltalt, inden sagen mod ham blev droppet. (Arkivfoto).

Findsens erstatning dækker også over de ransagninger, han blev udsat for.

Er udeladt

Afgørelsen om erstatningen til Findsen fylder i alt ni sider, men seks af dem - hvor begrundelsen for erstatningen uddybes - er blevet udeladt i den aktindsigt, Ritzau har fået.

Findsen havde også søgt erstatning for tort - der henviser til en krænkelse en person udsættes for på sin integritet - men det blev afvist af Statsadvokaten, hvilket Findsen har klaget over.

I Findsens tilfælde handler det om dybt private oplysninger af intim karakter, som chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Finn Borch Andersen, har delt med politikere på Christiansborg under fortrolige briefinger.

Fortroligt

Lars Findsen var først sigtet og siden tiltalt for at dele strengt fortrolige oplysninger med journalister og med folk i sin omgangskreds.

Højesteret gik imod både by- og landsret og afviste efter et langt juridisk forløb anklagemyndighedens krav om, at sagen skulle køre i fuld lukkethed.

Det var blandt andet medvirkende til, at anklagemyndigheden valgte helt at opgive at føre sagen og droppe anklagerne mod både Lars Findsen og tidligere folketingsmand Claus Hjort Frederiksen, som var tiltalt i en parallel sag.

Også frafaldet

Også sigtelserne mod en tidligere ansat i Politiets Efterretningstjeneste blev frafaldet i samme sagskompleks.

Powered by Labrador CMS