X Factor-deltager erkender flere voldtægter

En tidligere X Factor-deltager har stået bag 31 seksueller forbrydelser.

Den tidligere X Fcator-deltager Phillip Blackwell har erkendt flere seksuelle forbrydelser inklusiv voldtægt, Foto: Swns/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Udsigterne til mange år bag tremmer er allerede blevet præsenteret for den tidligere X Factor-deltager Phillip Blackwell.

Han er anklaget for at have stået bag 31 seksuelle forbrydelser over flere årtier.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det skriver Metro.

Torsdag den 18. juni kunne den 55-årige Phillip Blackwell i retten høre, at han meget vel kunne se frem til en dom, der gør, at han kommer til at bruge meget lang tid i fængsel.

Han er anklaget for at have begået 31 seksuelle overgreb af forskellig karakter mod ni kvinder.

Det skulle være sket over en årrække i slutningen af 1990’erne og over en periode mellem 2005 og 2019. I den tid blev han et kendt ansigt, da han i 2008 var til audition til den britiske version af X Factor. I programmet blev han kaldt Phil Blackwell.

I en større efterforskning mellem to politikredse er det kommet frem, at den tidligere X Factor-deltager har begået flere seksuelle overgreb på kvinder.

Han har indledningsvist erkendt en række seksuelle overgreb og voldtægter, der er sket i 1997 og 1998, mod fem kvinder. Fælles for sagerne er, at de unge kvinder i de lyse morgentimer har gået alene, for pludselig at blive angrebet bagfra og udsat for voldtægt.

Siden har han også erkendt yderligere 20 seksuelle forbrydelser.

Det omfatter foruden voldtægt også tre hændelser, hvor han har overvåget personer i en intim situation, samt at have taget uanstændige billeder af et barn. I alt er det løbet op i 31 seksuelle forbrydelser.

De mange forbrydelser og ofre Phillip Blackwell har bag sig taler for, at han ifølge politiet er en stor fare for kvinder.

– Det står klart, at han er en farlig og manipulativ seksualforbryder, der har forårsaget ulykkelighed hos ofrene for hans egen seksuelle nydelse. Han er en seriøs fare for kvinder. I dag, efter mere end 20 års forbrydelser, har Blackwells fortid indhentet ham, og nu må han se konsekvenser af den i øjnene, lød det fra Caroline Corfield fra Warwickshire Politi.

Den 27. juli skal den tidligere X Factor-deltager modtage sin dom.

Powered by Labrador CMS