Voldelig musiker død af en overdosis

Husker du ham? Tirsdag den 12. december er det ti år siden, at Ike Turner døde. Han var mest kendt for at have været gift med Tina Turner, som han ikke altid opførte sig lige elskværdigt overfor.

Udgivet Opdateret

En voldelig musiker død af en overdosis. Ikke noget fint punktum for en ellers flot karriere.

Og hans eftermæle blev da mildest talt også noget plettet, den “gode” Ike Wister Turner, der døde den 12. december 2007.

Han var ellers mest kendt for at være halvpart i henholdsvis “Ike & Tina Turner”-duoen samt i ægteskabet mellem netop Tina Turner og ham selv.

Faktisk var begrebet “Ike & Tina Turner” så stort i 1960’erne og den første del af 1970’erne, at det bragte duoen ind i Rock’n’Roll Hall of Fame i 1991.

Mødte Anne Mae Bullock

Ike Wister Turner – eller Izear Luster Turner, Jr. – blev født den 5. november 1931 i Clarksdale i staten Mississippi.

Det lå hurtigt klart, at det var inden for musikbranchen, at Ike Turner havde sin metier. Allerede som otte-årig begyndte han at spille piano og guitar.

Da han var i 20’erne flyttede han til St. Louis, hvor han fik mange faste musikjobs – og det var i den forbindelse, at han mødte sangerinden Anna Mae Bullock.

Har aldrig banket Tina Turner

Hende gav han navnet Tina Turner – og “the rest is history”, som man siger på den side af Atlanterhavet.’

Eller… det var det så ikke helt. På vej til en koncert i 1976 forlod Tina Turner sin mand øjeblikkeligt – angiveligt på grund af vold.

– Jo, jeg har slået Tina… Der har været tidspunkter, hvor jeg slog hende i gulvet uden at tænke mig om. Men jeg har aldrig decideret banket hende, udtalte Ike Turner i 1996.

Men “Ike & Tina Turner” var historie fra den dag i 1976 – og parrets skilsmisse gik endeligt igennem i 1978.

Døde af en overdosis

Den 12. december 2007 døde han som en konsekvens af en overdosis kokain – 76 år gammel.

Hans kompetencer som musiker forbliver indiskutable – men han havde angiveligt ikke begreb om, hvordan man behandler kvinder.

Det var i forbindelse med Tina Turners selvbiografi “I, Tina” fra 1986 og filmen “What’s Love Got To Do With It” fra 1996, at Ike Turners vold for alvor kom frem.

Tina Turner er i dag 78 år og lever i bedste velgående.

Powered by Labrador CMS