Vinder-duo ved DMA: -Vi tvivlede på os selv

De har lagt Danmark ned, men duoen Phlake har ikke altid været sikre på, at de ville blive til noget stort.

Phlake hev fem priser hjem lørdag aften i Forum. Foto: Per Arnesen/TV2.
Udgivet Opdateret

Lørdag aften kunne Phlake gå hjem med ikke mindre end fem statuetter ved Danish Music Awards, og dermed kulminerer kometduoens karriere foreløbigt.

Det er kun halvandet år siden, at Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær, der står bag duoen, udkom med deres første single, men siden er det gået stærkt for Phlake, der har hittet med numre som “Pregnant” og “Angel Zoo”.

– Det er lidt som en drøm, man ikke er vågnet op fra endnu. Det er surrealistisk og euforisk og optursagtigt. Vi står med fem pokaler på vores første år. Vi er bare overvældede og glade, siger duoen.

Selvom de har gjort lynkarriere på hitlisterne, har de arbejdet længe for at få deres gennembrud.

– Vi har lavet musik sammen siden 2010, så vores album har været lang tid undervejs. Og det er bare vanvittigt at få et tydeligt bevis på, at det arbejde, vi har lavet, har kunnet betale sig, for det har været en tid med mange op- og nedture, siger duoen.

Undervejs har de ikke været sikre på, at deres musikalske projekt ville få den gennemslagskraft, de drømte om.

– Hele vejen igennem har vi tvivlet. Man ved det jo aldrig med sikkerhed. Vi har arbejdet sammen mange år uden, at der er nogen, der har hørt vores musik, kun familie og venner.

– Vi har kokkereret og smagt til i en lang årrække og fulgt vores mavefornemmelse, til vi selv var glade, selv om vi ikke havde den fjerneste idé om, hvordan folk ville tage i mod det, fortæller de to.

De fem priser, duoen kunne tage hjem, var for henholdsvis årets nye danske navn, årets popudgivelse, årets danske producer, årets sangskriver og årets udgivelse.

– Vi blev før prisuddelingen spurgt om, hvilken én, vi håbede at vinde, og det var den, vi fik til sidst, nemlig årets udgivelse. Det er noget helt specielt, siger duoen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS