Viggo Mortensen overrasker med evner for andet end film

Den oscarnominerede dansk-amerikaner er kendt for andet og mere end bærende roller i gode film.

Udgivet Opdateret

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er til februar aktuel i danske biografer i filmen “Green Book,” en film om et uventet venskab mellem en hvid og en sort mand.

Viggo Mortensen spiller rollen som Anthony “Tony Lip” Vallelonga, der modvilligt indvilliger i at agere chauffør for pianisten Dr. Don Shirley. Det skriver Biografklub Danmark.

På vej mod en Oscar?

Filmen modtog, ifølge Ritzau, en fornem hæder, da den på Toronto International Film Festival vandt publikumsprisen, hvilket, ifølge AFP, indikerer, at filmen nu er en overraskende kandidat som en Oscar.

Ritzau skriver, at “Green Book” er baseret på en sand historie, og filmen har nu vunder en pris, der tidligere er gået til “Argo,” “12 Years a Slave” og “Spotlight,” alle film, der sidenhen vandt en Oscar som årets bedste film.

Manden der kan så meget andet

Det er ikke første gang, Viggo Mortensen er med i prisvindende film. Selv har han to gange været nomineret til en Oscar, og hans rolle som Aragorn i Ringenes Herre-filmene er hans nok bedst kendte.

Men der knytter sig også elementer til fortællingen om Viggo Mortensen, der handler om noget helt andet end film.

Du kan i galleriet til denne artikel læse om mandens danske aner, om dengang han gjorde en kollega lykkelig og om alt det, han laver, der intet har at gøre med film.

Kilder: Den Store Danske.Irsh Times.CBS NewsWikipediaScreendaily.

Powered by Labrador CMS