Verdens dyreste billede er nu solgt: Så simpelt er motivet

Et stort maleri af kunstneren David Hockney blev torsdag solgt for over en halv milliard kroner i New York.

Der var fyldt til den længe ventede auktion. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Et maleri af den 81-årige britiske kunstner David Hockney satte torsdag aften rekord for det dyreste kunstværk, der nogensinde er blevet solgt ved en auktion, mens kunstneren bag værket stadig er i live. Det skriver The New York Times.

Maleriet blev solgt af auktionshuset Christie’s i New York. Hammerslaget lød på svimlende 90,3 millioner dollar – svarende til knap 600 millioner kroner – inklusive gebyrer.

Dermed overgår maleriet klart den tidligere rekord, som den amerikanske kunstner Jeff Koons var indehaver af. En af hans “Ballon Dog”-skulpturer blev i 2013 solgt for 58,3 millioner dollar.

Et markant maleri

Billedet er malet af den verdenskendte kunstner David Hockney helt tilbage i 1972. Det imponerende, rekorddyre værk hedder “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” og måler godt to meter gange tre meter. Så det kræver altså sin væg i stuen at kunne have sådan et værk til 600 millioner kroner hængende.

I sig selv forestiller billedet en person i en koralrød jakke, der kigger ned i en glimtende, tyrkis pool, hvor en anden person svømmer rundt. I baggrunden er der et grønt og frodig landskab med bjerge og træer.

Selvom den 81-årige David Hockney malede billedet for mere end 40 år siden, så er der en del, som har ejet det i tidens løb. Det var den britiske milliardær Joe Lewis, der havde besluttet sig for at sælge det værdifulde maleri. Det skriver kunstsiden Art News.

Lewis købte selv maleriet tilbage i 1995 fra en anden velkendt samler – den amerikanske milliardær David Geffen, der havde haft det siden 1983.

Powered by Labrador CMS