Vælter sig i frække tilbud

Livet som alenefar har givet nye musikalske og private muligheder for rapperen Liam O'Connor. Men sønnen Constantins ve og vel trumfer alt andet

Liam O'Connor udkommer med albummet 'Fuck L.O.C.', der er skabt i en tid, hvor rapperen havde brug for at lave noget, der var sjovt.
Liam O'Connor udkommer med albummet "Fuck L.O.C.", der er skabt i en tid, hvor rapperen havde brug for at lave noget, der var sjovt.
Udgivet Opdateret

Han blev kendt for sange om byture, damer og vilde fester.

Men da Liam O'Connor for fem år siden blev far til sønnen Constantin, skete der noget. Pludselig skulle der meget til at lokke rapperen ud af huset, for egentlig ville han helst bare være sammen med sin familie.

- Jeg havde en periode, efter at Constantin blev født, hvor jeg fuldstændigt trak stikket for bare at være sammen med min søn. I hans første leveår tror jeg, at jeg var ude af huset 29 gange. Og halvdelen af dem var, efter at han var lagt i seng, og fordi jeg skulle på arbejde, fortæller Liam O'Connor.

Det afspejlede sig i albummet "Ekkokammer", som han udgav i 2019.

Et album, der med hans egne ord var fæstnet i både stærke meninger og holdninger, for skulle han forlade sin søn for at gå i studiet, skulle det ikke bare være for sjov. Det skulle være, fordi han havde noget på hjerte.

- Alting var så tungt og alvorligt, for det havde jeg brug for på det tidspunkt. Jeg havde brug for et holdepunkt, siger han.

Skulle skilles

For da Liam O'Connor udkom med "Ekkokammer", var det ikke kun hans musikalske bedrift, der trak overskrifter. Det gjorde det også, at han og hustruen, Vild med dans-værtinden Christiane Schaumburg-Müller, skulle skilles.

Nu - to år efter - er han klar med albummet "Fuck L.O.C.", som rapperen udkommer med fredag den 24. september. Et album, der er blevet lavet på nogle andre præmisser, med et glimt i øjet og ét eneste mål: At have det sjovt.

Hen over sommeren har han løbende udgivet en række sange, der nu bliver samlet som et værk med singlen "Milkshake" som kronen på værket.

- For mig har den her proces handlet om at finde ud af, hvordan man fylder tilværelsen ud og lever for sig selv i en uge uden sin søn, selv om man egentlig helst ikke vil.

- Det er en ny måde at skulle fungere i det at være far på. Men så har jeg kunnet tage i studiet. Det er det, jeg har brugt tiden på, for jeg var nødt til at lave noget, hvor jeg kunne have det sjovt, siger rapperen.

Indspillet i Aarhus

Albummet "Fuck L.O.C." har han indspillet store dele af i Aarhus, hvor han oprindeligt er fra.

- Jeg ville gerne fyldestgøres af musikken, det nyttede ikke, at det føltes tungt. Og så gik jeg i gang med at lege lidt og hoppede i studiet med en masse barndomsvenner, hvor det egentlig mest handlede om at få dem til at grine, forklarer rapperen, der også har taget en håndfuld yngre artister som Jimilian, Kidd og Smiley med på albummet.

- Det her er ikke et album, som jeg plejer at lave dem. Jeg har ikke nørdet ét eneste instrument. Min tilgang til det har ikke været traditionel, siger han.

For ingenting har været, som det plejer for rapperen. Heller ikke i det private, hvor han langsomt har omstillet sig til livet som alenefar.

- Jeg tror, jeg er faldet på plads i det, men jeg har ikke sat mig ned og mærket efter. Det lyder måske dramatisk, men jeg har følt, at jeg har været sorgbærer. At hvis der var noget, så skulle jeg nok ordne det. Det skal i hvert fald ikke gå ud over min søn, siger Liam O'Connor.

- At være far er min førsteprioritet. Det har det været hele tiden. Så pludselig at være tvunget til at have hver anden uge, hvor jeg ikke skulle noget ... Det fungerer, men det er jo svært for alle, der står i det. Man skal lige finde hoved og hale i det, siger han.

Ikke en ny kvinde

Derfor er der heller ikke nogen ny kvinde, der er flyttet ind i den populære rappers liv.

- Jeg kan ikke gå i cølibat, men hvis jeg ses med nogen, så er det helt adskilt. Jeg har sagt til mine venner, at der aldrig kommer til at stå en tandbørste ved siden af min derhjemme, for det vigtigste er min søn, og at det fungerer med ham. Før det er helt på plads, har jeg ikke overskud til at involvere mig i noget som helst.

- Selvfølgelig ville det være dejligt at møde en, men det skulle være helt rigtigt. Og det har bare ikke været en prioritet at møde nogen, fordi det har været vigtigt at få tilværelsen til at fungere upåklageligt, forklarer han.

Ikke skortet på tilbud

Det er ellers ikke, fordi det har skortet på tilbud. Dem bliver der også rappet om på albummet "Fuck L.O.C."

- Jeg har ikke skrevet en eneste linje på det album, som ikke er blevet overgået af de beskeder, jeg har fået fra kvinder i min indbakke, efter at jeg blev skilt.

- Jeg tror, at noget af det mest aggressive, jeg har modtaget, var en besked fra en pige, der skrev og spurgte "Er du nogensinde i Aalborg? Har ikke lige fået prøvet dig". Altså what the fuck. Det blev et nej tak, siger rapperen og smiler.

Kendt og single

Han føler sig ret bevidst om, hvad de mange tilbud bunder i.

- Jeg er ikke særlig social, og jeg går ikke rigtig ud, så jeg ved jo godt, at jeg ikke får de der beskeder, fordi folk synes, jeg er en flink fyr. Det er ren og skær "ham den kendte er single". Så jeg tilskriver det ikke noget som helst. Og jeg prøver egentlig bare at holde mig fra det, siger han.

Det nytter ikke at lade sig distrahere af de beskeder og billeder, der lander i hans indbakke.

- Jeg har aldrig nogensinde været mester i at få et forhold til at spille sammen og fungere, og med min søn er min største prioritet i livet ro. Den prioritet er større end alt, større end mit begær og større end alting, siger Liam O'Connor.

Finder ro i musikken

I løbet af de seneste to år har han fundet ud af, hvor han finder den ro - ikke bare mentalt, men også helt håndgribeligt.

- Jeg finder den i at være kreativ og skrive musik. Og så er det en fysisk tilstand. Jeg lægger min søn til at sove, og så er der ro. Selv når jeg ikke har ham, kan jeg først finde ro, når jeg ved, han sover.

"Fuck L.O.C." udkommer den 24. september.

Efter at L.O.C. er blevet far, har hans prioriterer ændret sig. I sønnens første leveår var den populære rapper knap væk hjemmefra.
Efter at L.O.C. er blevet far, har hans prioriterer ændret sig. I sønnens første leveår var den populære rapper knap væk hjemmefra.
Powered by Labrador CMS