TV-stjerne bliver ny minister

Lars Løkke Rasmussen har været forbi dronningen og præsentere sine nye ministre. Her er de.

Udgivet Opdateret

Karen Ellemann, Søren Pind og Esben Lund Larsen er ude.

Eva Kjer Hansen, Jakob Ellemann-Jensen og Tommy Ahlers – kendt fra TV-programmet Løvens Hule – er inde.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen udtræder af regeringen og blev modtaget i afskedsaudiens hos Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg klokken 12.30.

Tre forsvinder

Forhenværende minister og medlem af Folketinget Eva Kjer Hansen udnævnes til minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, medlem af Folketinget Jakob Ellemann-Jensen udnævnes til miljø- og fødevareminister, og iværksætter og medlem af regeringens Disruptionråd Tommy Ahlers udnævnes til uddannelses- og forskningsminister.

Overdragelse af ministerierne

Der vil være overdragelse i de berørte ministerier:

Klokken 13.30 Uddannelses- og Forskningsministeriet
Klokken 14.15 Miljø- og Fødevareministeriet
Klokken 15.00 Udenrigsministeriet

Nyt og gammelt

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen indtræder som medlem af regeringens økonomiudvalg, som herefter består af finansministeren, erhvervsministeren, økonomi- og indenrigsministeren samt beskæftigelsesministeren.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers fortsætter i regeringens Disruptionråd, nu i sin funktion som uddannelses- og forskningsminister.

Powered by Labrador CMS