-Tror aldrig jeg bliver voksen

Fremadstormende Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der snart kan ses i "Birthday Girl", har stået på egne ben fra en tidlig alder i jagten på skuespillerdrømmen

Udgivet Opdateret

Flora Ofelia Hofmann Lindahl

Flora Ofelia Hofmann Lindahl fik sit gennembrud i DR-dramaet 'Ulven kommer', og vandt en Robert-pris som den yngste nogensinde.

Hun modtog en pris for Bedste Hovedrolle ved filmfestivalen i San Sebastián i 2021 for 'Du som er i himlen'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Den fremadstormende skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl lever allerede et meget voksent liv trods sin unge alder.

Hun er kun 18 år, men hun har allerede boet i sin egen lejlighed i to års tid.

Da hun flyttede hjemmefra og fik overrakt nøglerne til sin nye bolig, følte hun sig med egne ord meget stor.

- Jeg kan huske, jeg tænkte: "Nu er jeg voksen". Men det er jeg jo overhovedet ikke, griner hun og fortsætter:

Et barn gemt inde i mig

- Jeg tror faktisk aldrig, at jeg bliver voksen. Jeg har et barn gemt inde i mig, som jeg tror bliver boende i meget, meget lang tid, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der fra 4. april er biografaktuel i "Birthday Girl".

I dramafilmen spiller hun teenagedatteren Cille, der fejrer sin 18-års fødselsdag på krydstogt til Bahamas med en veninde og sin mor, spillet af Trine Dyrholm. 

Flora Ofelia Hofmann Lindahl er meget tæt med sine forældre modsat hendes karakter i "Birthday Girl". - Som skuespiller er det spændende, når man ikke selv kan relatere til den situation, karakteren står i. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, hvordan det må være at være vokset op nærmest uden en mor. (PR-foto).

Den første aften bliver Cille voldtaget, men ude på det åbne hav er det op til kvinderne selv at få retfærdighed.

I en alder af 18 år har Flora Ofelia Hofmann Lindahl lavet flere film og serier, der ikke er for børn.

Historisk Robert-pris

Og for de præstationer har hun opnået anerkendelse, som mange skuespillere kun kan drømme om.

Hun fik sit gennembrud i en alder af 15 år i DR-dramaet "Ulven kommer", som hun fik tildelt en Robert-pris for - som den yngste nogensinde.

Ligeledes modtog hun sammen med den Oscar-vindende verdensstjerne Jessica Chastain en pris for Bedste Hovedrolle som bare 16-årig ved den internationale filmfestival i San Sebastián i 2021 for periodedramaet "Du som er i himlen".

Kometkarrieren er ikke kommet uden omkostninger.

Måtte droppe ud

Samtidig med optagelserne har Flora Ofelia Hofmann Lindahl knoklet for at færdiggøre en ungdomsuddannelse.

Efter niende klasse begyndte hun i gymnasiet, men hun måtte droppe ud, da hun havde for meget fravær.

Men til sommer kan Flora Ofelia Hofmann Lindahl langt om længe afslutte sin HF.

- Det er ikke det nemmeste at balancere mellem to verdener på samme tid, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Afbud til fester

- En ting er at have tid til det hele - en anden er at have overskud, fordi det er så krævende at være afsted på optagelse. Så det har været svært og har haft nogle omkostninger - både socialt og fagligt. Jeg er gået glip af rigtig, rigtig mange ting, siger hun.

Hun har måttet droppe afleveringer og melde afbud til fester og aftaler.

- Men til gengæld har jeg jo lært noget andet, som man på ingen måde kan lære i skolen, lyder det fra Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Så jeg ville ikke have været det foruden, for det har givet mig så sindssygt meget, siger hun.

Meget selvstændig

Oplevelserne har også gjort hende meget ansvarsbevidst.

- Jeg er blevet enormt selvstændig, men jeg har også lært, hvordan man arbejder sammen om noget med andre, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl og fortsætter:

- Det har virkelig modnet mig på den front, men jeg er også gået glip af nogle ting og er bagud på nogle andre. Så jeg har helt klart været et barn i en voksenverden.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl har stået på egne ben fra en tidlig alder - også tidligere end andre måske ville gøre, mener hun.

Uden forældre som 14-årig

Allerede da hun optog "Ulven kommer" som 14-årig, boede hun uden sine forældre i ti måneder.

Så da det kom til, at hun skulle flytte i en lejlighed for sig selv, faldt det hende meget naturligt at flyve fra reden.

- Jeg var ligesom vant til at være væk og på egen hånd. Og min familie var også vant til, at jeg ikke var hjemme. Så på den måde var jeg nok rimelig klar, siger hun.

Som de fleste andre forældre syntes hendes mor og far, at det var forfærdeligt, da hun pakkede sit værelse ned og satte kursen mod København fra Bisserup.

Stor omvæltning

- Men det var ikke, fordi det var rent oprør, eller at jeg havde bestemt meget lyst til at løsrive mig, understreger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Selv om det har været en omvæltning for alvor at flytte hjemmefra, ser hun en positiv udvikling i forholdet til sine forældre.

- Måske er det egentlig meget godt at komme lidt væk fra hinanden. Jeg fik følelsen af faktisk at savne dem af ikke at se dem så ofte. Jeg tror helt klart, at der er noget sundt i det. Jeg synes kun, at vores forhold er blevet stærkere, siger hun og fortsætter:

- Det har helt klart også gjort, at jeg sætter mere pris på dem. Jeg tror lidt, at man glemmer at være taknemmelig for alt det, de gør for en, når man bor hjemme - det er i hvert fald først noget, jeg har fundet ud af, som jeg er blevet ældre og er flyttet ud.

Vandt børne-MGP

Faktisk har hendes forældre været med på sidelinjen, lige siden hun kom i rampelyset.

Som niårig vandt Flora Ofelia Hofmann Lindahl børnenes melodigrandprix, MGP, og blev fra den ene dag til den anden landskendt.

- De har bare støttet mig hele vejen igennem og været meget opmærksomme på, hvad jeg egentlig havde lyst til, kunne overskue og syntes, der var sjovt, siger hun.

Dengang var det ikke livet som skuespiller, Flora Ofelia Hofmann Lindahl drømte om.

Ikke en barnedrøm

- Jeg har altid godt kunne lide at optræde og klæde mig ud, men jeg vidste ikke, at det skulle blive til det, det er nu, griner hun.

- Det var ikke en barnedrøm, jeg havde, siger hun videre.

Men hun fik øjnene op for skuespillet, efter at hun som 11-årig blev opdaget af en caster til en hovedrolle i familiefilmen "Landet af glas".

- Der kunne jeg mærke, at der var noget, der sagde klik. Da vi lavede filmen, mærkede jeg, at jeg havde fundet noget, der gav virkelig meget mening, fortæller hun.

Gør mig lykkelig

I dag er Flora Ofelia Hofmann Lindahl ikke i tvivl om, hvilke drømme hun har for fremtiden.

- Jeg håber virkelig, at jeg kan få lov at blive ved med at arbejde som skuespiller, for det gør mig til et meget lykkeligt menneske, siger hun og fortsætter:

- Men vigtigst af alt vil jeg gerne passe på mig selv og have det godt i det, jeg laver.

"Birthday Girl" har dansk premiere 4. april.

Powered by Labrador CMS