Trods sygemelding: Kong Harald kom på krykker

Kong Haralds svoger blev mandag begravet fra Asker kirke lidt udenfor Oslo

Udgivet Opdateret

Se flere billeder fra begravelsen i galleriet ovenfor

Trods sin sygemelding var kong Harald med, da hans svoger, Erling Lorentzen, mandag den 22. marts blev begravet fra Asker kirke lidt udenfor Oslo. Det skriver blandt andet Dagbladet.

Erling Sven Lorentzen, der var gift med kong Haralds ældste søster, prinsesse Rangnhild, sov stille ind tidligt om morgenen den 9. marts efter kort tids sygdom. Han blev 98 år gammel.

Uforsvarligt at komme

På grund af corona-pandemien var der kun adgang for et begrænset antal gæster ved begravelsen.

Kongen, der for nylig har gennemgået en knæoperation og derfor kom på krykker, var dog ledsaget af dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette Marit og også prinsesse Märtha Louise.

Til gengæld var det ikke muligt for afdødes søn Haakon og hans familie at deltage. Han er bosiddende i Brasilien og mente ikke det ville være forsvarligt at rejse til Norge.

Han havde dog allieret sig med sin fætter til at holde tale på sine vegne.

“Under normale omstændigheder ville jeg stå her og tale til dig personligt. Men vi fandt, at det ikke ville være forsvarligt for hverken os eller jer, at vi kom,” lød blandt andet fra fætteren på vegne af den fraværende søn.

Kongen i bedring

Kong Harald blev opereret i sit ene knæ den 29. januar i år og blev i første omgang sygemeldt frem til den 14. februar. Sygemeldingen er så siden blev forlænget frem til den 11. april.

Kongehuset har dog været ude at sige, kongen er i bedring, og at han er i fuld gang med genoptræningen og fysioterapi.

Norges kommende konge, kronprins Haakon, var iøvrigt blandt de, der bar kisten ud af kirken efter ceremonien.

Se flere billeder fra begravelsen i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS