Trine Dyrholms angst kostede næsten rolle

Hun overkom sin store angst, som gik hende på, da hun sagde ja til rollen

Trine Dyrholm endte med at tage en rolle, hvor hun skulle stå ansigt til ansigt med sin angst.
Trine Dyrholm endte med at tage en rolle, hvor hun skulle stå ansigt til ansigt med sin angst.
Udgivet Opdateret

Da Trine Dyrholm blev takkede ja til rollen som Danmarks første kvindelige dronning, var det en særligt angst, som gjorde hende betænkelig ved at takke ja. 

I løbet af filmen "Margrete den Første" skulle den 50-årige skuespiller nemlig flere gange sidde højt til hest. Og det var hun noget betænkelig ved, eftersom hun var rædselsslagen for det store dyr. 

Snød lidt

– Jeg fik den fineste hest, og vi havde nogle meget dygtige folk dernede til at hjælpe til. Så alt var godt. Og heldigvis kan man jo snyde lidt indimellem, hvis der er brug for det, fortæller hun ifølge Her & Nu

Blå bog: Trine Dyrholm

Navn: Trine Dyrholm

Født: 15. april 1972

Fødested: Seden ved Odense

Civilstand: Danner par med danseren Niclas Bendixen

Uddannelse: Uddannet på Statens Teaterskole i 1995

Karriere: Fik sit egentlige gennembrud som karakterskuespiller i "4:48 Psykose" på Edison i 2002 – et stykke, som hun spillede i Skuespilhuset igen i 2010.

Har siden spillet en lang række skuespil og film, og modtaget flere priser.

Hun er den eneste skuespiller, der har modtaget fem Bodilpriser og den eneste der har fået tre i træk. Hun er også den mest vindende person ved Robertudddelingen, hvor hun har vundet i alt otte priser.

Har som den første danske skuespillerinde vundet Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin for sin rolle i filmen "Kollektivet".

Kilde: Ritzau

Hun fortæller dog, at oplevelsen med at sidde på en hest kurerede hendes angst for heste. Ligeledes kalder hun angst "spændene" da den ikke fylder, hvis man vælger at møde den. 

Powered by Labrador CMS