Trine Dyrholm: -Jeg skal bruge hjernen på en ny måde

Skuespillerinden Trine Dyrholm har under indspilningerne til sæson tre af "Arvingerne" skiftet job.

Udgivet Opdateret

Onsdag modtog Trine Dyrholm en Svend Pris for bedste kvindelige skuespillerinde for sin rolle i filmen “Kollektivet”, men faktisk har hun det seneste stykke tid ikke bare stået foran kameraet men også bagved.

Hun har nemlig fået æren af at skulle instruere to afsnit af den næste – og sidste – sæson af “Arvingerne”, og det sætter nye krav til hende.

– Det har været en kæmpe udfordring. Jeg sidder og klipper lige for tiden, fortæller den prisbelønnede skuespillerinde.

Anderledes bag kameraet

Selv om hun er vant til at bevæge sig foran et kamera, er det noget helt andet at sidde bag det, fortæller hun:

– Den største udfordring har været at skulle bruge sin hjerne på en helt ny måde. Jeg skulle fokusere anderledes. Prioritere min tid anderledes og tage de rigtige valg på det rigtige tidspunkt, uddyber skuespillerinden.

At Trine Dyrholm skulle overtage instruktørstolen i to afsnit af sæson tre, kom, ifølge hende selv, som en naturlig forlængelse af arbejdet med serien, fordi hun tidligere har samarbejdet med manuskriptforfatteren og udviklet sin karakter i serien.

Alligevel er det anderledes end hun er vant til, men skuespillerinden lader sig ikke slå ud.

– Jeg tager det stille og roligt lige nu. Det her er noget materiale, som jeg kender rigtig godt, men det er jo alligevel en fornøjelse at stå med skuespillerne og så bare sidde og tage imod, siger en storsmilende Trine Dyrholm.

Sæson tre bliver den sidste i serien om Grønnegården, Gro, Signe, Emil og Frederik, og får premiere i starten af 2017.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS