Top Gear-skandale: Nu taler vært ud

Seerne er ræset væk, siden "Top Gear" blev relanceret i kølvandet på Jeremy Clarksons fyring. Den nye vært, Chris Evans, stopper allerede.

Chris Evans (billedet) og Matt LeBlanc nåede at styre “Top Gear” sammen i fire måneder. Foto: STEFAN WERMUTH/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Efter kun fire måneder på pinden meldte Chris Evans for nylig ud, at han stopper som vært på “Top Gear” efter blot én sæson.

BBC måtte ellers ud at finde helt nye værter, efter bilprogrammets uhyre populære, men skandaløse galionsfigur Jeremy Clarkson blev fyret efter at have langet ud efter en producer.

Bilprogrammets to øvrige værter, Richard Hammond og James May, gik med Clarkson, og den britiske broadcaster måtte lede efter et nyt værtsteam.

Valget faldt blandt andre på “Venner”-stjernen Matt LeBlanc, den kvindelige racerkører Sabine Schmitz og ikke mindst radioværten Chris Evans, som altså nu stopper efter adskillige forlydender om problemer på settet, samarbejdsvanskeligheder og styrtdykkende seertal.

– Jeg har gjort mit bedste, men det var vist bare ikke meningen, at jeg skulle være vært på programmet. “Top Gear” og Matt LeBlanc er som skabt for hinanden. For mig er han kaptajnen, der kan bære “Top Gear” videre, skriver Evans i et åbent brev til avisen Daily Mail.

– Ikke alene spiser han, trækker vejret gennem og drømmer om motorer, men Matts mest overvældende kvalitet er, at han er så professionel og sød ved alle på holdet, lyder det videre fra Evans.

BBC har meddelt, at der ikke har planer om at erstatte Evans, når 24. sæson ræses i gang, så derfor står LeBlanc ind til videre ene og alene i spidsen for programmet. Og det er Evans helt tryg ved.

– “Top Gear”-holdet er de mest engagerede og dedikerede mennesker, jeg nogensinde har arbejdet sammen med. Der er ikke noget, de ikke vil gøre, for at programmet skal nå sit maksimale potentiale.

Da Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May stod i spidsen for “Top Gear” trak programmet i gennemsnit 5,8 millioner seere. Da relanceringen gik i luften, så 4,4 millioner med, mens den seneste udsendelse havde sølle 1,9 millioner seere.

I dag har det oprindelige “Top Gear”-trekløver et lignende bilprogram på streamingtjenesten Amazon Prime.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS