Tivoli med nyt koncept

Østkyst Hustlers, Poul Krebs og Michael Learns to Rock er blandt andre på plakaten, når Tivoli lancerer koncertformatet Lørdagshits - musik, der holder

Udgivet Opdateret

Mens Fredagsrock kan fejre 25-årsjubilæum i år, så lancerer Tivoli nu et nyt musikinitiativ, som skal løbe af stablen om lørdagen.

Her blænder forlystelsesparken sommeren over op for koncertkonceptet Lørdagshits med undertitlen: musik, der holder.

Programmet tæller Dodo and The Dodos, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, Østkyst Hustlers, Poul Krebs, Michael Learns to Rock, Anna David og Søren Sko sammen med Tivolis Big Band og Johnny Deluxe.

Første gang i to år

Lørdagshits får premiere den 16. juli og løber over de følgende syv uger på Plænen.

Det annoncerer Tivoli i en pressemeddelelse i anledning af præsentationen af forlystelsesparkens sommersæson, som bliver det første program i to år uden coronapandemiens indvirkninger.

- Det er svært ikke at være optimist, og vi håber, at vi kan ryste de røde økonomiske tal af os i år, selv om vejret altid spiller en rolle. På det punkt er vi også blevet bedre til at omstille os de seneste år, siger Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, i pressemeddelelsen.

Et par comeback

Tivoli kan også afsløre et slags fællessangsformat inspireret af det svenske Allsång på Skansen.

Her vil Annette Heick og Tivolis Salon Orkester stå i spidsen for konceptet Syng med i Tivoli den første tirsdag i juni, juli, august og september.

Mens en række nye koncertkoncepter er blevet lanceret, er der også comeback til et par velkendte koncepter.

Der bliver gensyn med Lillefredag på Plænen om torsdagen, og der er også gensyn til Havefesten, som fungerer som en optakt til Fredagsrock.

Annette Heick skal stå i spidsen for et slags fællessangsformat inspireret af det svenske Allsång på Skansen. Det er endnu et af de nye koncertkoncepter, Tivoli præsenterer som en del af sin sommersæson. (Arkivfoto).
Annette Heick skal stå i spidsen for et slags fællessangsformat inspireret af det svenske Allsång på Skansen. Det er endnu et af de nye koncertkoncepter, Tivoli præsenterer som en del af sin sommersæson. (Arkivfoto).

Tivoli

Københavns Tivoli (indtil 2004: A/S Kjøbenhavns Sommer-Tivoli[1]) er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næstældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre.

Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843. Dørene blev åbnet 15. august. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport. Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevarede.

Forlystelsesparken blev stiftet som et aktieselskab, hvor mange af aktionærerne var de håndværksmestre, der deltog i opbygningen. I dag er Tivoli A/S noteret på Københavns Fondsbørs. De største aktionærer har siden 2000 været Skandinavisk Holding A/S (ejer 31,8%) og dettes moderselskab, Chr. Augustinus Fabrikker, der ejer yderligere 25,4% De resterende aktier ejes af ca. 20.000 aktionærer. Tidligere har Carlsberg og Danske Bank haft større ejerandele, men Carlsberg solgte aktierne i 2000 og Danske Bank i 2012.[2]

Tivoli er den suverænt mest besøgte turistattraktion i Danmark med 4,4 mio. besøgende i 2017 mod 4,6 mio. besøgende i 2016.[3] Parken er Europas tredjemest besøgte forlystelsespark, kun overgået af Disneyland Paris og Europa-Park i Tyskland.[4] Ca. 320.000 personer har årskort til Tivoli.[5] De kvindelige årskortsindehavere kaldes i spøg abonniner.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS