Tillykke Dario: Folkekær tenor fylder 80

Fredag den 1. februar runder Dario Campeotto de 80 år.

Udgivet Opdateret

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Dario Campeotto fylder altså 80 år i dag, den 1. februar.

For trods det, at han fylder 80 – og karrieren som sanger fylder 60 i år – så holder han sig som få i sin alder.

Han fejrer i år jubilæet med en turné, for som han siger:

“Hvorfor skulle jeg stoppe? Stemmen er der stadig, og det holder mig i gang at komme rundt og optræde – og jeg elsker det!”

Dario Campeotto fik i 2015 indopereret en pacemaker, da han døjede med lav hjerterytme og svimmelhed. Det har BT tidligere skrevet.

Han har det dog ellers efter omstændighederne rigtigt, rigtigt godt, selv om han dog til BT også kunne fortælle, at der er noget andet, der ikke er, som det har været:

Blå Bog: Dario Campeotto

Sangeren, skuespilleren og intertaineren Dario Campeotto er født den 1. februar 1939.

Han er født på Frederiksberg af italienske forældre, Emma og Ernesto Campeotto, og har to søstre.

Dario Campeotto bor fortsat på Frederiksberg, men boede i tidsrummet 1967 – 1973 i Torino i Italien, hvor han drev en dansk kunstforretning.

Han begyndte at optræde allerede som ti-årig, men hans store gennembrud blev en sejr i Dansk Melodi Grand Prix 1961 med sangen “Angelique”, som senere indbragte ham en femteplads ved den internationale Eurovision Song Contest. I kølvandet på “Angelique” kom der et antal pladeudgivelser, og der var også bud efter ham til roller i teater, operetter og film. Siden har han også optrådt som revy-kunstner i bl.a. Holstebro-revyen og Sans Souci i Koldin.

Andre facts om Dario Campeotto:

Dario Campeotto har været gift med Ghita Nørby og sammen har de sønnen Giacomo (født i 1964), der er filminstruktør. I dag er han gift med Gertrud og sammen har de børnene Claudia og Filippo.

Udvalgt filmbiografi:

Peters baby (1961)

Han, hun, Dirch og Dario (1962)

Flagermusen (1966)

Nyhavns glade gutter (1967)

Flyvende farmor (2001)

Eventyrrejsen (1960)

Kilde: Wikipedia.

null

– Nu dunker det i hjertet. Det er ikke forneden det dunker længere, fortalte Dario Campeotto grinende til BT i 2018, da han fyldte 79.

Powered by Labrador CMS