Tilbage efter 30 år

30-års jubilæet for den første Krummerne-film fejres med en ny film med et stjernespækket cast herunder Esben Dalgaard, Jacob Haugaard og Ditte Hansen

Det er den sjette film om familien Krumborg, som første gang kunne ses i 1991. Der blev også lavet en julekalender, 'Krummernes Jul', som blev vist i julen 1996.
Det er den sjette film om familien Krumborg, som første gang kunne ses i 1991. Der blev også lavet en julekalender, "Krummernes Jul", som blev vist i julen 1996.
Udgivet Opdateret

I oktober for 30 år siden stiftede danskerne for første gang bekendtskab med familien Krumborg, drengen med kælenavnet Krumme og den velkendte sang med linjen, "det er svært at være 11 år", som hurtigt blev en landeplage.

I anledning af 30-års jubilæet lander traileren nu til den kommende film om familien Krumborg.

Filmen med titlen "Krummerne - Det er svært at være 11 år", får premiere den 16. december.

Det bliver den sjette film om familien Krumborg siden premieren i 1991.

I denne omgang bliver den velkendte karakter Mads "Krumme" Krumborg spillet af barneskuespilleren Noah Storm Otto, som blev kendt som lillebroren Theo i DR-serien "Ulven kommer".

Premiere i december

Skuespilleren Esben Dalgaard spiller rollen som den evigt optimistiske far, Jens Krumborg.

Han er kendt fra serier som "Hånd i hånd", "1864", "Tinka og kongespillet" og senest Netflix-serien "Kastanjemanden".

I Krummerne-filmen genforenes Esben Dalgaard med skuespillerinden Iben Dorner, der spiller Krummes mor. De spiller nemlig også et ægtepar i "Kastanjemanden".

De to luskede forbrydere, der kommer i karambolage med Krumme, spilles af skuespillerne Ditte Hansen og Dejan Cukic.

Også den folkekære entertainer Jacob Haugaard er på rollelisten som viceværten Svendsen.

Filmen får premiere i biografer landet over den 16. december.

Blå bog: Gøgleren fra Aarhus

Jacob Haugaard har en lang og varieret karriere bag sig. Hans første to plader udgav han med bandet Sofamania, som han efter eget udsagn også har en tredje plade liggende i skuffen med.

Siden er fulgt et utal af cd’er i eget navn – i alt har han udgivet 15 – inklusiv kæmpehittet “Hammer Hammer Fedt”, der blev en sand landeplage. Af andre store Haugaard-hits kan nævnes sange som “Fikumdik”, “Malling” og duetten med den tidligere faste makker Finn Nørbygaard, “På Vejen Igen”.

Netop samarbejdet med Finn Nørbygaard gjorde, at Haugaard gik fra at være Aarhus-kendt til landskendt. Deres samarbejde startede på Østjyllands Radio, men bredte sig siden til hele landet. De udgav blandt andet to spillefilm om “Jydekompagniet” – og medvirkede fra 1989 til 1999 i de berømte Squash-reklamer.

Kronen på Jacob Haugaard-værket må dog siges at være, da han fra 1994 til 1998 var medlem af Folketinget, valgt ind på sin egen liste SABAE, Sammenslutningen Af Bevidst Arbejdssky Elementer.

Det valgprogram, der førte Haugaard i Folketinget indebar blandt andet medvind på cykelstierne, bedre vejr, flottere julegaver og gratis øl. Det lykkedes ham at få indført i hvert fald et af sine valgløfter – Nutella i feltrationerne hos soldaterne.

Derudover er Jacob Haugaard en ivrig foredragsholder og kunstner, som er blevet udstillet mange steder. Han er mangeårig konferiencer på Smukfest og Grøn. Hans engagement med Muskelsvindsfonden og Grøn har varet siden 1993. Haugaards søn led selv af muskelsvind.

null
Powered by Labrador CMS