Syg Céline Dion: -Jeg har to valg

Den verdensberømte sanger Céline Dion kæmper for at tøjle sin autoimmune sygdom stiff person syndrom, så hun kan komme tilbage på scenen.

Udgivet

Det er ikke sidste gang, at Céline Dion har stået på en scene, bedyrer den verdensberømte sanger.

Den 56-årige superstjerne knokler for at komme tilbage efter at have fået konstateret den autoimmune sygdom stiff person syndrom.

Det er en sygdom, hvor kroppen danner antistoffer mod sit eget væv og forårsager stivhed i musklerne og smertefulde kramper.

Har to valg

- Livet giver dig ingen svar. Du skal bare leve det. Jeg har denne sygdom af en eller anden ukendt årsag. Og som jeg ser det, har jeg to valg, siger Céline Dion i den franske udgave af modemagasinet Vogue.

- Enten træner jeg som en atlet og arbejder superhårdt, eller også dropper jeg det hele - det er slut, jeg bliver hjemme, lytter til mine sange, står foran mit spejl og synger for mig selv, siger hun.

Céline Dion har valgt at tage kampen op og arbejder med sin krop fra top til tå fysisk såvel som mentalt, fortæller hun.

Fem gange om ugen

Fem gange om ugen gennemgår hun atletisk træning, fysisk træning og vokalterapi.

Hun arbejder med sin stemme, sine tæer, knæ, lægge og fingre under råd og vejledning af sit medicinske team, fortæller hun.

- Jeg vil være den bedste, jeg kan være, siger Céline Dion og tilføjer senere i Vogue-interviewet:

- Mennesker, der lider af stiff person syndrom, er måske ikke heldige nok eller har midlerne til at have gode læger og få gode behandlinger. Jeg har midlerne, og det er en gave. Hvad mere er, jeg har denne styrke i mig, lyder det fra verdensstjernen.

- Jeg ved, at intet vil stoppe mig, siger hun og understreger, at det er kærligheden til sin familie, sine børn, sine fans og holdet omkring hende, der er den største støtte.

Privat er den canadiske sangerinde mor til tre, som hun fik med sin mand og manager, René Angélil, der døde af kræft i 2016.

Stiff person syndrom:

  • Stiff person syndrom er en sjælden sygdom, en såkaldt autoimmun sygdom. Det vil sige, at kroppen danner antistoffer mod eget væv
  • Symptomerne er smerter og stivhed i muskler
  • Sygdommen er nogle gange forårsaget af kræft, som man skal undersøges for
  • Stivheden i musklerne kan lindres med medicin, men der findes ingen behandling for selve sygdommen 

 Kilde: Sundhed.dk

Har ambitioner om at vende tilbage

Selv om ambitionen er at vende tilbage på scenen, må hun sande, at hun ikke ved, om det er muligt.

- Det vil min krop fortælle mig.

Céline Dion skulle have optrådt i Royal Arena i København sidste år med sine storladne ballader som titelsangen fra filmen "Titanic", "My Heart Will Go On", samt "It's All Coming Back To Me Now" og "Think Twice", men måtte aflyse sin tour grundet sygdommen.

Céline Dion udsendte sin første lp som 12-årig, og som 20-årig - i 1988 - vandt hun det internationale melodigrandprix med "Ne Partez Pas Sans Moi" for Schweiz.

Céline Dion har midlerne til at få de bedste behandlinger, medgiver hun. Men det er kærligheden til sin familie, sine børn, sine fans og holdet omkring hende, der er den største støtte, lyder det fra superstjernen. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS