Sure verdensstjerner opfordrer til hotelboykot

Alle hoteller har samme ejer. Det er ejerskabet, der er en del af problemet.

Udgivet Opdateret

Flere og flere megastjerner stimler sammen i fælles front mod staten Brunei og statens sultan. Independent skriver, at komikeren og talkshow-værten Ellen DeGeneres er blandt de seneste i rækken, der opfordrer alverdens borgere til at boykotte ni hoteller verden over, alle ejet af statens sultan.

– Brunei vil stene homoseksuelle til døde. Vi er nødt til at gøre noget. Vil I være søde og boykotte hotellerne. Brug jeres stemmer, spred ordet og rejs jer, skriver Ellen DeGeneres på Twitter.

Dødsstraf for flere ting

Humlen i historien er den, at Brunei har indført Sharia-lov, gældende fra 3. april. Det betyder blandt andet, at homoseksuelle risikerer at blive stenet til døde i Brunei.

Landets sultan har for nyligt offentligt erklæret, at Brunei er et retfærdigt sted, hvor folk er glade. De nye love betyder, at der er indført dødsstraf for en række forhold, herunder voldtægt, røveri og fornærmelser mod profeten Muhammed.

Ellen DeGeneres er ikke den første stjerne, der har kritiseret Bruneis seneste love kraftigt. Tidligere saatte George Clooney navn på en klumme, hvor han, ifølge Independent, sendte Brunei en bredside.

– De vil stene og piske homosekseuelle til døde. Lad det lige synke ind. I en tid, hvor vi igen og igen læser om, at verden falder tilbage mod det autoritære, skiller det her sig ud.

Elton John har tidligere udtrykt lignende kritik, og da Ellen DeGeneres kommenterede på nyheden, vedhæftede hun en liste over de hoteller, hun gerne vil have, at folk dropper at bo på.

Hotel Bel-Air, Los Angeles USA
The Beverly Hills Hotel, Beverly Hills, USA.
The Dorchester, London, England.
34 Park Lande, London, England.
Coworth Park, Ascot, England.
Le Meurice, Paris, Frankrig.
Hôtel Plaza Athénée, Paris, Frankrig.
Hotel Eden, Rom, Italien.
Hotel Principe di Savoia, Milan, Italien.

Powered by Labrador CMS